Kreativna radionica pod nazivom “Naše more”, namenjena bakama, dekama i deci, održaće se u subotu, 11. avgusta u Spomen-zbirci, u Novom Sadu, od 13 do 14 i 30 časova, kao deo pratećeg programa izložbe Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog.

Kroz razmenu uspomena na more, a inspirisani aktuelnom izložbom Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog, bake i deke će putem priča i fotografija, uz kreativnu radionicu unucima dočarati svoja iskustva i doživljaje s morskih obala. Tema u kojoj mnogi imaju zajednička iskustva, i najstariji i najmlađi sugrađani, osnova je za kvalitetno provedeno vreme u muzeju tokom letnjih meseci.

Izložbom Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog otvaraju se nova sagledavanja jedne od najznačajnijih zbirki moderne umetnosti kroz posebne tematske okvire. Izložbu prati i bogat program, uz smenjivanje manjih postavki koje dodatno akutelizuju temu Mediterana. Izložba koja traje do 2. septembra, realizuje se zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, kao i saradnji sa mnogobrojnim pojedincima, institucijama i ambasadama.

Pozivamo publiku da, na adresu Spomen-zbirke (Trg galerija 2, Novi Sad) šalje razglednice, a na svojim društvenim mrežama postavlja fotografije s Mediterana označene sa #szpbmediteran. Krajem avgusta ove godine, fotografije koje budu poslali biće prikazane u okviru svojevrsne “izložbe publike“, pod nazivom “Pozdrav s mora”, kao sastavni deo postavke Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments