Radionica za decu u subotu u Galeriji Matice srpske

       

U subotu, 26. maja od 11 do 12.30 sati, u Galeriji Matice srpske održaće se kreativna radionica za decu ’’Uspomena iz Pariza’’.

Na izložbi ’’Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika’’ postoji interaktivni deo u okviru kojeg se posetioci mogu fotografisati pred uvećanom reprodukcijom slike Save Šumanovića Engleskinje u Parizu.

Na kreativnoj radionici deca će aranžirati ambijent koji imitira prostor u kojem se odvija radnja sa slike, a zatim će u grupama dramski oživeti sliku. Svako dete će tumačiti po jedan lik sa slike, a njihova mala dramska igra biće zabeležena objektivom foto aparata.

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.

Ciklus radionica u maju posvećen je izložbi Kroz objektiv: Galerija, umetnost, publika na kojoj su izložene fotografije stručnjaka Galerije Matice srpske, javnih ličnosti Novog Sada i naše publike.

Cilj izložbe jeste da se Galerija i umetnost „povežu” s publikom, čime se ističe ideja da umetnička dela koja se čuvaju u muzejskim ustanovama pripadaju ljudima i da umetnost samo u interakciji s njima ostvaruje svoje vrednosti i značaj.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: