Foto: DKCNS

Treću nedelju 9. Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće kreativno-edukativne radionice inspirisane evropskim nasleđem na preko deset lokacija u gradu.

Dugo najavljivani gost iz Slovenije – vodni agent, ovog četvrtka se pridružuje Kreativnom kampu u školskom dvorištu OŠ “Đorđe Natošević”, gde će našim najmlađim sugrađanima pričati o programima ekološkog opismenjavanja koji se sprovodi u Evropi. Takođe, deca će naučiti kako se proizvodi i prerađuje voda za piće, upoznaće se sa nevidljivim svetom cevi, ventila i drugih delova instalacija, a imaće i priliku da naprave kalkulator Vodnog otiska i biološki prečišćivač vode.

Ove nedelje Centar za proizvodnju znanja i veština uvodi mališane u svet sporta, učeći ih zašto je dobro baviti se sportom, kako se postaje sportista, šta znači biti timski igrač, da li treba da ima ljutnje nakon poraza. Takođe, oni mališani koji žele da se oprobaju u nekom sportu, to mogu da urade u Adrenalin parku “Zemlja čuda” ili u Vojvođanskoj pikado Federaciji.

Dečiji kulturni centar Novi Sad zajedno sa Domom animacija pripremaju radionice u okviru kojih će ići u posetu Muzeju Grada Novog Sada i Arhivu Vojvodine, o čemu će kasnije pisati scenario za animirani film “stop-moušn” tehnikom.

Kako je nastalo ime “Dunav”, kakav je osećaj voziti bicikl pokraj te evropske reke, šta se dešava s vodom iz Dunava da bismo mi mogli da je pijemo, koje pesme pevaju o toj vodi i šta sve u njoj živi, govoriće se u PU Dreamland. Gradska biblioteka ove srede mališane vodi na Štrand odakle će “osloboditi poruke iz boce iz svetionika kulture”.

Program ispunjen kreativnim i edukativnim radionicama, plesom i predstavama za najmlađe Dečijeg kulturnog centra u tržnom centru BIG trajaće sve do 1. avgusta, svakog utorka i četvrtka od 18 do 20 časova gde će zabavu moći da pronađe cela porodica.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.dkcns.rs  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 9 su besplatni za sve učesnike. Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta 9 je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

9. Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra “BIG“.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments