Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika Galerija Matice srpske će biti zatvorena za publiku u utorak, 1. januara i u nedelju 6. januara.

Ostalim danima Galerija će raditi 2. i 3. januara (sreda i četvrtak) od 10 do 20 sati, 4. januara (petak) od 10 do 22 sata i 5. januara (subota) od 10 do 18 sati.

Novosađani koji će tokom praznika ostati kod kuće imaju mogućnost da praznične dane iskoriste za posetu Galeriji Matice srpske.

Pored Stalne postavke umetnosti XVIII, XIX i XX veka, mogu uživati i u izložbi “Veliki formati ‒ svedočanstva epoha” koja ukazuje na slike velikih dimenzija kao važan reprezent jednog vremena.

Takođe, do 6. januara biće otvorena izložba “Percepcije. Žena po meri društva” realizovana u saradnji Galerije Matice srpske i British Council-a.

Za one koji su naklonjeni modernim tehnologijama, na raspolaganju je obilazak Galerije uz mobilnu aplikaciju “Doživi umetnost” koja sadrži tri virtuelne ture prilagođene publici različitog interesovanja i uzrasta.

Od septembra 2018. godine u okviru projekta “Odrastanje uz umetnost. Beba u Galeriji” Galerija Matice srpske prilagođena je potrebama roditelja sa bebama, tako da će spremni dočekati i najmlađe posetioce za koje je svakog utorka ulaz besplatan.

Za više informacija o programima Galerije Matice srpske možete posetiti sajt.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments