Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs Gradovi u fokusu 2018, kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama.

Konkurs je danas objavljen u dnevnim novinama “Blic“ i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs i biće otvoren do 26. januara 2018. godine.

U cilju što uspešnijeg sprovođenja konkursa odnosno kako bi lokalne samouprave imale više vremena za raspisivanje javnih nabavki i efikasnu realizaciju odabranih projekata, Ministarstvo kulture i informisanja je po prvi put raspisalo konkurs Gradovi u fokusu pre početka kalendarske godine na koju se konkurs odnosi.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve lokalne samouprave da valjano i na vreme pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravanomernoj dostupnost kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

U protekle dve godine na konkursima „Gradovi u fokusu“ podržano je 16 projekata iz isto toliko gradova – Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca, Užica i Šapca u 2016. godini, Bačke Palanke, Vlasotinca, Sremske Mitrovice, Šida, Vranja, Kraljeva, Bele Palanke, Mionice, Trstenika i Kučeva u 2017. godini, sredstvima u ukupnom iznosu od 291.963.442 dinara.

 

Foto: YouTube Printscreen

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments