Izložba fotografija “Postcards from Paradise” autorke Duške Malešević biće otvorena 1. juna u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 19.30 časova.

Duška Malešević, rođena u Novom Sadu, pre dvadeset i tri godine je prvi put otišla na Maltu. Od tada je živela u Valeti, Sidneju i Rimu, gde je magistrirala psihologiju umetnosti na La Sapienza Univerzitetu. Trenutno živi i radi između Valete i Berlina i bavi se dokumentarnom, savremenom, urbanom i minimalnom fotografijom.

Godine 2016. je izdala knjigu fotografija „Postcards from Paradise“ koja je prvi put prezentovana publici u Rimu, u Italiji. Knjiga je iste godine osvojila nagradu „Honorable Mention“ (International Photography Awards).

Izložba „Postcards from Paradise“, prema rečima kritičara, otkriva Maltu na najneobičniji način.

Na Bijenalu u Veneciji 2017. godine tri njene fotografije su bile deo poglavlja „Znakovi“ u katalogu Malteškog paviljona.

Izložbu će otvoriti Milica Vukadinović, predstavnica sektora za međunarodnu saradnju Fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, Kaldon Merćia, predstavnik Fondacije “Valeta 2018” i menadžer Valetta Design Cluster-a, Miljana Kozarov, pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada i autorka izložbe Duška Malešević.

Izložba traje do 16. juna, a može se pogledati svakog radnog dana od 10 do 20 časova, a subotom od 10 do 13 časova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments