Reciklažna modna revija “Green Fashion” na FIMEK-u

       

Modna revija Green Fashion održaće se u petak 23. novembra sa početkom u 18 časova u amfiteatru  “Prof. Dr. Slavko Carić “ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Projekat Green Fashion sufinansiran je od strane Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a realizuje ga Udruženje Asistent. Podršku u realizaciji projekta pružio je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment.

Cilj projekta je promena svesti predškolaca, osnovaca , srednjoškolaca, studenata kao i svih mladih o važnosti reciklaže na jedan inovativan i atraktivan način- modnom revijom unikatnih recikliranih modnih kostima i detalja.

Formalno obrazovanje iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u okviru vaspitno-obrazovnog procesa još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, iako su u nekoliko prethodnih godina uvođeni nastavni sadržaji koji se bave proučavanjem ovih gorućih problema. Realizacijom ovog projekta postići će se promena svesti svih ciljnih grupa koliko je važno očuvanje prirodne i životne sredine.

Nakon održane Tribine o važnosti zaštite životne sredine i reciklažnih radionica u vrtićima i školama, sledi modna revija – Green Fashion sa ciljem da se utiče na promenu svesti svih građana, o važnosti očuvanja planete zemlje. Mladi dobijaju priliku da kroz učešće na ovom projektu kvalitetnije provode svoje slobodno vreme i znanjem stečenim na radionicama utiču na očuvanje njihovog prirodnog okruženja i tako budu pozitivan primer ostalim članovima lokalne zajednice.

Deo prihoda od prodaje izloženih reciklažnih eksponata će biti doniran vrtiću “Čuperak“ za potrebu biobašte, dok će drugi deo prihoda biti doniran Udruženju za zaštitu životinja Novi Sad- SPANS.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments