Završena je rekonstrukcija vrtića  „Zlatna greda”,  rađena u prethodne tri i po godine.  Grad Novi Sad je za tu namenu izdvojio 38 miliona dinara.

Izvedeni građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavljanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije.

Objekat „Zlatna greda” ima 5,5 vaspitno-obrazovnih grupa, a broj upisane dece je oko 150. Za vreme sanacije objekta, deca su boravila u drugim vrtićima Ustanove, a po završetku rekonstrukcije, deca su 19. marta počela da pohađaju vrtić u svojoj zgradi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević  je prilikom posete vrtiću ’’Zlatna greda’’ istakao da je taj obejkat specifičan jer se zbog svoje posebne kulturno-istorijske vrednosti pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

’’Zaista sam zahvalan, kako upravi Predškolske ustanove, tako i zaposlenima i roditeljima 150 dece koja idu u ovaj vrtić, na podršci i strpljenju tokom procesa renoviranja. Nastavljamo da ulažemo u druge objekte i mislim da ćemo do kraja godine završiti projektovanje budućeg obdaništa u Orahovoj ulci na Klisi, kao i izmenu planske dokumentacije za Adamovićevo naselje, gde će biti novo obdanište’’, rekao je Vučević.

Gradonačelnik je najavio i razgovor o promeni cene boravka dece u vrtićima.

’’Poslednjih 12 godina nije menjana cena, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80% cene, već iznos do 80 procenata. Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni „Radosnom detinjstvu”, ni roditeljima’’, rekao je Vučević.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments