Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas, 08. oktobra Osnovnu školu “Mihajlo Pupin” u Veterniku, gde je u fiskulturnoj sali urađena komplatna sanacija poda, koju je sa 3,4 miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

“U ovoj školi smo 2018. godine finansirali i kompletnu zamenu stolarije u fiskulturnoj sali koja je bila potpuno dotrajala. Tada je delegiran i problem sanacije poda koji od izgradnje škole nije zamenjen”, rekao je Batez i dodao da je u sanaciju poda i stolarije ukupno uloženo 5,4 miliona dinara.

Batez je naglasio da je sala u školi “Mihajlo Pupun” sada u potpunosti sanirana i osposobljena za nastavu fizičkog, kao i za druge sportske aktivnosti učenika i stanovnika Veternika.

Resorni sekretar je dodao da je u realizaciji Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini, akcenat pre svega stavljen na sanaciju i opremanje školskih fiskulturnih sala.

“Školski sport vidimo kao bazu našeg takmičarskog i vrhunskog sporta, a pre svega je od izuzetne važnosti da naša deca imaju dobre uslove za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja”, kazao je Batez i naglasio da su u proteklom mandatu desetine škola u Vojvodni dobile sredstva za sanaciju fiskulturnih sala.

Direktorica OŠ “Mihajlo Pupin” Teodora Mitić zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i resornom sekretaru koji je uvideo ozbiljnost problema i potrebu da se sala u ovoj školi renovira.

Ona je naglasila da je stari pod bio u veoma lošem stanju i nebezbeden za održavanje nastave fizičkog, a često je dolazilo i do fizičkih povreda učenika zbog deformacija i izbočina.

“Zamenom poda u sali omogućeni su zdravstveno bezbedni uslovi za nastavu fizičkog, ali i za druge aktivnosti koje se realizuju u sali, kao što su proslave male mature, završni ispiti, seminari”, rekla je direktorica Mitić i dodala da su ranijom zamenim drvene stolarije novom PVC stolarijom dobili energetski efikasan i svetliji prostor.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gliga
08/10/2020 15:39

Bravo kakav civilizacijski poduhvat sa jedno mister 30%.