U Novom Sadu je državni vrtić potpuno besplatan, a sva deca koja idu u privatne vrtiće dobijaju subvencije od grada

Konferencija za novinare koja je održana danas, 7. decembra, povodom otvaranja prvog renoviranog igrališta koje je uređeno u skladu sa novim programom predškolskog obrazovanja i vaspitanja u vrtiću “Palčica”.

Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” je jedna od pet predškolskih ustanova iz Srbije koje su dobile donaciju za renoviranje igrališta vrtića, kroz projekat “Veliko srce” koji realizuju Fondacija “Ana i Vlade Divac” i “Eurobanka”.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović se zahvalio u ime grada Novog Sada svim učesnicima uspešno realizovanog projekta.

“Mališani vrtića Palčica od danas će imati još više razloga da slobodno vreme provedu na svom igralištu, koje je maštovito osmišljeno kao indijansko selo. Кućice za igru i učenje omogućiće deci da, uz maštu i kreativnost, otkrivajući svet oko sebe, odrastaju na najlepši način”,  rekao je Aleksandar Petrović.

Direktorka PU “Radosno detinjstvo” Mirjana Đurđev zahvalila se na donaciji zahvaljujući kojoj je omogućeno da deca na kvalitetniji način provode vreme u dvorištu vrtića, koje je u skladu sa standardima novog Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

“Drago mi je što smo mališanima omogućili da uživaju u druženju i igri u prostoru sa novim interaktivnim spravama koje doprinose da se kod njih razvijaju samopouzdanje, radoznalost i kreativnost”, naglasila je predsednica Izvršnog odbora “Eurobanke” Slavica Pavlović.

“Eurobanka” i Fondacija “Ana i Vlade Divac” su od 2008. godine, kada je projekat “Veliko srce” pokrenut, obnovili 50 igrališta u dečijim vrtićima, kao i veliki broj prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama koje koriste deca. Zahvaljujući akciji, više od 25.000 mališana širom Srbije dobilo je kvalitetne uslove za igru, učenje i srećnije detinjstvo.

“Naš cilj već osam godina je da deci širom Srbije omogućimo najbolje uslove za odrastanje i obrazovanje kroz otvaranje mogućnosti za srećnu i bezbrižnu igru. Verujem da smo taj cilj kroz ovaj projekat ostvarili”,  istakla je direktorka  Fondacije “Ana i Vlade Divac” Ana Кošel.

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments