RHMZ je izdao upozorenje da će danas i sutra u prvom delu dana u Južnom Banatu duvati olujna košava povremeno sa udarima preko 24 metara u sekundi.Prema prognozi, sutra će u Srbiji ujutro i pre podne biti pretežno oblačno, ponegde sa kišom.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u planinskim predelima dostizati udare olujne jačine.Posle podne postepeni prestanak padavina, a zatim i razvedravanje uz slabljenje vetra.

Jutarnja temperatura u većini mesta od 10 do 16 , najviša dnevna od 17 do 22 dok će se na istoku Srbije zadržati hladnije, u jutarnjim satima od 5 do 8 stepeni, tokom dana oko 14 stepeni.U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada moguca je slaba kratkotrajna kisa.

Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Posle podne postepeno razvedravanje uz slabljenje vetra. Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 11. novembra, u utorak toplo i u većem delu pretežno sunčano uz kratkotrajno jačanje južnog i jugozapadnog vetra.

Posle podne na severu i zapadu umereno naoblačenje, koje će uveče i tokom noći jačati uslovljavajući ponegde kišu. Od srede pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše uz pad temperature.

Autor: Blic, RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments