Ritam Evrope večeras na Trgu slobode

       
foto: Studentski kulturni centar Novi Sad

Dvanaesta po redu muzička manifestacija “Ritam Evrope”, održava se danas,  9. maja na Trgu slobode povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i Dana Evrope koji se obeležava istog dana. 

Nastupaju njujorški sastav “The Toasters”, riječki “Let 3”  i domaći bendovi “Disciplina kičme” i “Tri kapljice”.

Muzički program počinje u 19.30 časova. Prvi na binu izlazi novosadski sastav “Tri kapljice”, nakon kojih u 20.20 časova  nastupaju “The Toasters”. U 21.40 časova je “Let 3”, a od 23 časa “Disciplina kičme”.

Nakon koncerta, u klubu “Quarter” u Kineskoj četvrti će Exit organizovati žurku na kojoj će nastupiti dj-evi sa ovogodišnjeg festivala, a povod je nedavno osvajanje druge po redu titule Najboljeg evropskog festivala.

Program počinje u 22 časa kad će nastupiti Dušan Nikolić “b2b Runy”, a nakon njihovog seta u 23.30 časova publiku očekuje sarajevski “After Affair”. U jedan posle ponoći nastupa Francuz Zadigo.  Predviđeno je da žurka traje do pet ujutro.

Pored muzičkih manifestacija, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava i niz kulturnih dešavanja –  izložbe, tribine, akademije.

Fondacija Novi Sad 2021 tim povodom 9. i 10. maja u Studiju M održaće konferenciju “Neutralno” , koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti prezentovane različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Ključno pitanje ovog dijaloga jeste kako su kulturni prostori uspeli da prilagode svoju ulogu društvenog i edukativnog subjekta zahtevima za ekonomskom samoodrživošću. Takođe, pitanje je i da li su i na koji način uspeli da zadrže svoju nezavisnu ulogu u odnosu na zvaničnu državnu kulturnu politiku i ideologiju, i time (p)ostanu ključni elemenat razvoja zajednice i društva.

Na konferenciji učestvuju komenadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a zainteresovani koji žele da prisustvuju konferenciji mogu da se prijave putem ovog linka.

autor: nsuzivo.rs

 

 

Komentari: