Dvanaesti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi „KONTEH“  održaće se 21. i 22. marta Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Prema rečima organizatora, cilj sajma je zapošljavanje mladih.  

Sajam studentima i diplomcima tehničkih i tehnoloških fakulteta nudi mogućnost planiranja i razvoja karijere u kompanijama koje uspešno posluju u našoj zemlji. Na ovogodišnjem Sajmu učestvovaće 31 kompanija, a svečano otvaranje  je 21. marta u 9 časova na Fakultetu tehničkih nauka.

Na predstavljanju sajma, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački ukazao je na problem manjka kvalitetnih inženjera u IT sektoru i apelovao na poslodavce iz tog sektora da slede primer pojedinih uspešnih kompanija čiji su stručnjaci zaposleni i u kompanijama i na Univerzitetu.

Softverska kompanija „VegaIT“ već šest godina je generalni pokrovitelj sajma „KONTEH“. Predstavnica kompanije Maja Božić objasnila je da je stručna praksa veoma važna za mlade koji su tek završili fakultete i još uvek nisu sigurni gde bi voleli da se zaposle, a da im „VegaIT“ nudi mogućnost da učestvuju na konkretnim projektima i tako lakše donesu tu važnu odluku.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević istakao je da Grad prepoznaje značaj sajma.

,,Grad Novi Sad svojim merama utiče na to da mladi, po završetku studija kroz stručnu praksu i pripravnički rad dobiju prvu šansu. Veliki deo ukupnih sredstava Akcionog plana za zapošljavanje opredeljuje se upravo za te svrhe, a osim toga organizuju se i obuke za deficitarna zanimanja kao i Sajam zapošljavanja, zahvaljujući kojem 30-40 posto mladih, u periodu od tri do šest meseci pronađe posao’’, izjavio je Radojević.

Prema rečima organizatora, tokom prethodnih jedanaest sajmova sakupljeno je oko 4000 kvalitetnih biografija, a mnogi studenti dobili su priliku da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica.

 

autor:  nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments