Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Кoković posetila je Saobraćajnu školu “Pinki” u kojoj je renoviran i opremljen kabinet za učenje ruskog jezika najsavremenijim nastavnim sredstvima, udžbenicima i dodatnom literaturom.

Projekat je finansirala ruska kompanija “RŽD Internešenl” kao društveno odgovorna firma kako bi učenicima omogućila bolje uslove za učenje i školovanje.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što imam priliku da u ime Grada Novog Sada pozdravim predstavnike ruske kompanije ‘RŽD Internešenl’ i zahvalim na donaciji koja je omogućila opremanje i adaptaciju kabineta za učenje ruskog jezika. Sigurna sam da će učenici na brz, lak i interesantan način učiti ovaj jezik. Želim im da budu pravi ambasadori znanja u svojoj struci, da šire dobre poslovne odnose između dve zemlje i grade nove mostove prijateljstva”, rekla je Ljiljana Кoković.

Zamenik direktora ogranka “RŽD Internešnl” d.o.o. u Republici Srbiji Mansurbek Bahtijarovič Sultanov je istakao da je ova kompanija prisutna u Srbiji od 2014. godine.

“Кao društveno odgovornoj kompaniji ideja nam je da svuda gde gradimo železnicu ulažemo i u humanitarne programe. Naši prvi projekti odnose se na renoviranje škola, a do sada smo obradovali đake u Pančevu, Golubincima, Sremskim Кarlovcima i Vranju. Saobraćajna škola u Novom Sadu nam je posebno značajna jer obrazuje kadrove za drumski i železnički saobraćaj, u čemu mi vidimo potencijal za našu firmu”, rekao je Mansurbek Bahtijarovič Sultanov.

Profesorka ruskog jezika Verica Protić je naglasila da ova investicija njihovoj školi mnogo znači jer je najsavremenijim nastavnim sredstvima omogućen zanimljiviji pristup učenju i nastavi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments