Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u gostovaju na TV Pink da se nada da će već od juna meseca moći da se prave slavlja.

Za sutra je najavljena nova sednica Kriznog štaba, na kojoj se očekuje da bude potvrđena najava o otvranju ugostiteljskih objekata u subotu.

Povodom otvaranja kafića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da bi voleo da to što pre stupi na snagu.

– Molim Krizni štab da uvaži i da se krene sa otvaranjem od petka, da otvorimo i restorane i one zatvorene objekte, ne samo one sa baštama, pa da vidimo da li možemo da izdržimo – kazao je Vučić na TV Pink.

Na pitanje da li ćemo moći da pravimo svadbe i kolektivna venčanja ove godine, predsednik kaže da veruje da će to moći da se čini već od juna meseca.

– Nije na meni, na Kriznom štabu je, ali ako nam uspe sve ovo što planiramo, verujem da ćemo moći već od juna meseca – kazao je Vučić.

Naveo je da veruje da ćemo u junu mesecu moći da imamo kolektivno venčanje u Skupštini grada Beograda, a na predlog voditelja da to bude na Vidovdan i na pitanje da li može on da bude kum, kazao je “mogu”.

Podsećamo, predsednik Srbije je saopštio i da će svi vakcinisani stariji od 16 godina dobiti dodatnu finansijsku pomoć.

– Doneli smo odluku da damo dodatnu finasijsku pomoć za one koji su se vakcinisali – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučič.

On je naveo da će ta pomoć iznositi 3.000 dinara. Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara

Nsuzivo.rs/Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments