Aleksandar Šapić, trenutni predsednik opštine Novi Beograd, izneo je danas planove za budućnost Novog Sada.

Novi Sad sam zavoleo još dok sam dolazio da igram utakmice, igrao sam i za “Crvenu Zvezdu i za “Partizan”, ali mi se želja da igram za “Vojvodinu” i da se preselim u najlepši grad na Balkanu, nikad nije ostvarila”, Rekao je Šapić.

Novosađani negoduju ovake izjave i smatraju da su štetne, jer kako kažu dotični nije na beogradskim izborima ni u svojoj opštini mogao da uzme većinu, a kamoli u Novom Sadu gde je potpuni anonimus.

Kako je istakao, plan mu je da se nakon mandata na Novom Beogradu, preseli u Novi Sad i da od njega napravi moderan evropski grad, nalik na Novi Beograd.

Novi Sad je grad u ravnici pogodan da se širi i da raste, cilj će mi svakako biti izgradnja sportskih sadržaja. Već sam razgovarao da projektantima koji su radili na Beogradskoj Štark Areni, oni su spremni da pomognu u izgradnji slične ovakve Arene na Bulevaru Evrope u Novom Sadu”.

Poznati novosadski arhitekta, poručuje mu da se drži svoje opštine i prestane da se bavi maštanjem, te da prestane da lajčkim izjavama, podriva profesije arhitekata i urbanista.

Blokovi poput novobeogradskih

“Prostor između Novog Naselja i Detelinare vidim kao veliko blokovsko naselje, sa modernim poslovnim i stambenim soliterima, rađenim po uzoru na Novi Beograd. Ovaj prostor ako se dobro isplanira može biti dom za preko 70.000 hiljada novih stanovnika”, Nastavlja Šapić.

Šta o ovome misli stručna javnost?

Ovakve planove za arhitektonski zločin prema našem gradu još nismo videli, i ne možemo da sedimo i ćutimo dok iznosite ovakve, možemo slobno reći nebuloze, u glas su mu na konferenciji poručili istaknuti novosadski urbanisti.

Čim mi istekne mandat u mojoj opštini, biću spreman da preuzmem Novi Sad, a to mi garantuju moji ljudi koji će mi pomoći u ostvarenju zajedničkog sna da Novi Sad postane finasijska, sportska i IT prestonica, ne samo Srbije, veći i ovog dela sveta,. Vi dragi urbanisti možete dalje da nastavite da me napadate”, odgovorio im je Šapić u svom tradicionalno nadmenom stilu.

Ovo je samo deo dešavanja koji su se odigrali na PRVOAPRILSKOJ sednici u opštini Novi Beograd.

Sve izjave su izmišljene, ideja ove objave nije bila da se vređa bilo ko, cilj nam je bio da nasmejemo čitaoce.

Autor: nsuzivo.rs   Foto: Novosti.rs

10 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bane
01/04/2018 12:05

Molim te nemoj!

Pavke
01/04/2018 13:21

Zašto bi iko pravio nešto od našeg grada? Neka ga ostave da bude Novi Sad kakav svi volimo i živimo u njemu.

Strahinja
01/04/2018 13:32

Novi Sad nije beograd i neće biti jer je Novi Sad

Rade
01/04/2018 13:52

Gangula bate….

Sale
01/04/2018 15:19

Ajde strasno idi u svoje selo pa pravi Novi Beograd!!!ostavi nas grad…i ovako ga unistavaju jos i ti….

Novi Sad
01/04/2018 15:38

Stvarno ovi Beogradjani ne znanu sta ce od dosade unistili svoj grad…sada hoce i nas grad!i ovako ga unistavaju…jos i on

nikola
01/04/2018 19:02

Manite se vi naseg Novog Sada imate vi vas Beograd

urbanisti i arhitetke
01/04/2018 23:31

Mene je ovo “istaknuti novosadski urbanisti” najvise nasmejalo 😀
Grad izgleda kao mesavina stare austro-ugarske, sremskog sela, turbo-dzihad bugarske, turskog primorja i favela bangladesa…

qrac
02/04/2018 10:50

e ljudi, ovo je zajebancija, mojne se lozite

Putnik
02/04/2018 11:46

Ne treba on nista da pravi.