Foto: Promo

Pupinova palata, jedan od trenutno najpoželjnijih poslovno-stambenih kompleksa u gradu, postaće sedište kompanije Continental, sredinom 2019. godine. 

Pupinova palata koju gradi Galens Invest, pored Continentala, ugostiće i druge firme, a u sklopu tog poslovno-stambenog kompleksa nalaziće se i drugi sadržaji u samom centru Novog Sada.

Continental se na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici pohvalio selidbom u zgradu Galens Investa, koja, kako kažu, zadovoljava sve svetske standarde i pruža najbolje uslove za radno okruženje.

Iz kompanije Continental u odgovoru za NS Uživo ističu da će ta kompanija zauzeti većinu poslovnih prostora Pupinove palate, u kojima će se nalaziti kancelarije za više od 500 inženjera. Pored radnih prostorija, u sklopu Contitnentala biće i druge prostorije koje nisu namenjene samo zaposlenima, već će neke od njih biti i za javnu upotrebu.

“Mi brinemo o zdravlju i motivaciji naših zaposlenih, pa su naše kancelarije, istraživačke i razvojne prostorije opremljene najmodernijim podesivim stolovima i ergonomskim foteljama koje se prilagođavaju svakom korisniku. U sklopu Continentala, nalaziće se i konferencijske sale, trening centar, specijalne laboratorije za automobilsku industriju, opremljene najnovijim tehnološkim dostignućima, kuhinja za zaposlene, prostorije za odmor, i sve što je neophodno jednoj modernoj multinacionalnoj kompaniji”, kaže u odgovoru za portal NS Uživo, generalni direktor kompanije Continental Srbija Saša Ćoringa.

Ćoringa ističe da mu je veoma  drago što će zaposleni u Continentalu u Pupinovoj palati imati uslove za rad bolje nego u nekim zapadnim zemljama, a sve to u srcu Novog Sada.

Podsetimo, Continental je svoj razvojni i istraživački centar u Novom Sadu predstavio 7. marta ove godine, kada su najavljena i nova radna mesta za inženjere, a dolazak Continentala predstavljen je kao ”viša liga investicija” i ”skok unapred”, budući da su u toj kompaniji neto plate između 850 i 2.500 evra.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tada je istakao Novi Sad i Univerzitet imaju značajan kapacitet kada je reč o ljudskim resursima, što u velikoj meri privlači investitore.

‘’Današnje otvaranje istraživačko-razvojnog centra značajno je jer pokazuje praksu da se u Novom Sadu više ne zatvaraju fabrike, već se otvaraju, zahvaljujući saradnji institucija na sva tri nivoa’’, rekao je Vučević na otvaranju i najavio završetak izgadnje naučno-tehnološkog parka u kampusu Univerziteta, u kojem će inženjeri imati priliku da se  usavršavaju i svoje znanje pokažu u velikim kompanijama, poput Continentala.

Novi dom Continentala, Pupinova plata, građena je po najboljim standardima, a njena gradnja bila je jedan od razloga zašto je Continental izabrao baš naš grad. Firma Galens, kako su i ranije najavljivali, nastavlja da ulaže u slične objekte kako bi Novi Sad privukao što više novih investitora, koji pored obrazovanog kadra, očekuju i moderne poslovne prostore.

BONUS VIDEO: Pupinova palata

 

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Neko iz mase
24/05/2018 15:16

Kako to saznajete sada, kada je Continental to saopstio od kako je dosao u Srbiju?!
Potpisali su ugovor o kupovini poslovnog prostora sredinom 2017 godine?!