SAZNAJEMO: Gradić postaje pešačka zona

       

Grad ima u planu da Gradić pretvori u pešačku zonu.

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da će na leto da se krene sa probnim zabranama saobraćaja i to svakog vikenda, da bi se videlo kakve su reakcije na ovu novinu, ali i kako će se teći saobraćaj.

Prema rečima gradonačelnika, ideja je da se projekat realizuje nakon što preko novo drumsko-železničkog mosta počnu da prelaze vozila, što bi trebalo da se dogodi tokom juna ili jula.

Dodao je i da je zabrana saobraćaja u Gradiću deo šire obnove ovog kulturno-istorijskog dela grada koja je u toku.

Obnova podrazumeva popravke fasada i parterno uređenje Ulice Prote Mihaldžića i nekoliko okolnih ulica.

Videćemo da li će ove vikend probe dati dobre rezultate. Na osnovu njih se pripremamo da izmestimo sav, ili najveći deo saobraćaja iz podgrađa. Naravno, ne pričamo gluposti kao neki naši prethodnici koji su najavljivali da će saobraćaj ići kroz tunel ispod Petrovaradinske tvrđave. Toga neće biti. Želimo da vidimo da li možemo da napravimo disperziju tako da saobraćaj ide ka novom železničkom mostu, ka Tranadžamentu i Mostu slobode”, rekao je gradonačelnik.

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

1 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Zoran

To sto procaju to je sve bajno i sjajno. Ali zanima me sta gradonacelnik misli o Reljkovićevoj ulici kroz koju prolazi tranzitni saobracaj ( teretni saobracaj). Veliki broj teretnjaka koji izbegavaju putarinu, nepostuju ogranicenje brzine i opterecenja. Sta ce sa njima da uradi? Kada se otvori novi Zezeljov most i zatvori gradic sa stanovnike Reljkovićeve ulice ce biti nepodnosljivo. I ovako od vibracija i buke pucaju kuce asfalt koji je pre nekoliko godina radjen je ispucao i pojavljuju se udarne rupe voda ostaje na putu sta ce da uradi kako ce to sve regulisati? #Nsu Mnogo bih zeleo da pisete… Učitaj još »

Mirko

radi se obilaznica