Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Tokiju, danas je primljen u Gradsku kuću, gde ga je dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

Sebić je na OI pobedio Norvežanina, a Srbiji doneo petu medalju iz Tokija. Na dodeli medalja pokazao je veliko srce i odao počast svojoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović.

-I nakon par nedelja od završetka Olimpijskih igara u Tokiju, drži nas raspoloženje zbog dobrih rezultata, odnosno zbog rekordnog broja medalja koje su naši reprezentativci osvojili. Čast mi je i privilegija da ugostim Milenka Sebića, osvajača bronzane medalje u streljašstvu malokalibarskom puškom, kao i Dragana Markovića direktora najstarijeg udruženja građana u Srbiji, odnosno ”Streljačke družine-Novi Sad 1790” i sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije. Milenko je član te streljačke družine, trenira i živi u Novom Sadu, a ima fantastične rezultate i na drugim svetskim i evropskim takmičenjima. Čestitam Milenku i svim ljudima iz reprezentacije na uspehu koji je ponos nacije – naglasio je Miloš Vučević.

Reprezentativac iz Trstenika je na početku govora izrazio zahvalnost na podršci “Streljačkoj družini-Novi Sad 1790” i Gradu Novom Sadu.

-Čast mi je što sam danas ovde i zahvalan sam što sam u ovom gradu imao uslove da se lakše spremim za Olimpijske igre – na početku govora rekao je Sebić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Milenko naglašava da je sledeće veliko takmičenje koje ga očekuje finale Svetskog kupa, koje se održava u Poljskoj, a učesnici turnira biće 12 najboljih strelaca. Nakon Kupa kreću pripreme za sledeće Olimpijske igre u Parizu, za koje ovog puta imaju manje vremena, svega tri godine.

Zorica Topić

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments