Sedam godina od tragedije u Kontrastu

       
Foto: Kurir

U požaru koji je na današnji dan pre sedam godina izbio u diskoteci “Кontrast” u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba, tri devojke i tri mladića.

Oko dva sata posle ponoći, 1. aprila 2012. godine došlo je do požara zbog loših instalacija, zbog postojanja samo jednog izlaza, šest posetilaca diskoteke “Kontrast” je nastradalo, uglavnom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu.

Živote su izgubili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Bosne sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Кragujevca i Renato Vuković (21) iz Кikinde.

Osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić na pet godina, zakupac lokala Slaviša Stanišić dobio je devet, a njegov kolega Dejan Ratković sedam godina zatvora. Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina zatvora. Ganiću je kasnije preinačena kazna na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu. Javnosti nije poznato da li su i ostali uspeli da izdejstvuju da ranije budu pušteni na slobodu, pošto su sada već odslužili dve trećine kazne ili su pri kraju služenja kazne.

Postupak se vodio i protiv trojice inspektora protivpožarne zaštite, načelnice Turističke inspekcije Radoslave Rončević i građevinskog inspektora Veselina Кerac i svi su na kraju oslobođeni optužbi za zloupotrebu službenog položaja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments