Foto: nsuzivo.rs

Na današnjoj Skupštini grada usvojeno je svih sedamnaest tačaka većinom glasova od ukupnog broja odbornika, koje se tiču regulacija naseljenih mesta u okolini Novog Sada i u samo gradu.

Usvojena je i izgradnja podzemne garaže u Kraljevom parku, uređenje staze i parkinga ispred Štranda, kao i proširivanje vrtića u Budisavi.

Takođe, usvojen je i predlog plana detaljne regulacije prostora za višespratno stanovanje, odnosno sedmospratnica, i parkovske površini na Rotkvariji.

Izglasano je produženje podrške grada stipendiranjem darovitih studenata Novosadskog Univerziteta. Subvenciju od 22.000 dinara dobiće 15 studenata, tokom cele godine svakog meseca.

Ove godine se obeležava sto godina od nastanka Stepanovićeva. Od 2012. godine u ovom naselju je urađena kanalizaciona mreža, partnerno je uređen centar, javno i dekorativno osvetljenje, parking ispred doma zdravlja, lovačkog doma i groblja, obnovljena kuća Milunke Savić i asfaltirane ulice. Na ovoj sednici usvojeno je da se u centru ovog naselja uradi kružni tok koji bi usporio saobraćaj i samim tim ga učinio bezbednijim, biće izgrađen i parohijski dom, proširen vrtić. Pijace će se takođe rekonstruisati u ovom mestu. Fudbalski stadion će se raditi, sa 2500 mesta, a biće i odbojkaški i košarkaški teren.

Na dnevnom redu nalazi se još 17 tačaka, koje su trenutno na razmatranju.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments