SEE – IT summit – mesto povezivanja Evrope

       
Foto: Novosadski sajam

SEE-IT Samit, prvi međunarodni sajam informacionih tehnologije i komunikacije (IKT) u Srbiji biće održan od srede, 7. do petka, 9. novembra u Hali “Master” i Kongresnom centru Novosadskog sajma.

U izložbenom segmentu predstavljaju se kompanije iz 14 zemalja. Pored toga biće održano i 15 konferencija, radionica i panel diskusija na kojima će stručnjaci govoriti o najaktuelnijim i najznačajnijim temama u IKT i svim povezanim oblastima.

Sajam omogućava povezivanje predstavnika IKT i srodnih privrednih grana iz čitavog regiona. Među izlagačima će biti i Sky Express, Erste Banka, Nemetshek Bulgaria, NLB Banka, Quality House, Puzle Software, SBB Solutions, privredne komore iz zemlje i okruženja, a kompanije iz Bosne i Hercegovine će se predstaviti objedinjenim nastupom. Globalno pojačanje stiže u vidu AIR France, BICSI, ali i Holandskog štanda, koji će okupiti predstavnike IKT scene Beneluksa.

Nacionalni klaster bespilotnih letelica u saradnji sa BioSense institutom napraviće pravi izlagački šou za posetioce. Biće održana i trka dronova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Jedan od paviljona biće posvećen srpskoj startap sceni i njihovim inovacijama, uz dva takmičenja i vredne nagrade pripremljene za najuspešnije.

Konferencije, panel diskusije i radionice biće tokom sva tri dana Sajma organizovane u Kongresnom centru “Master”. Mala i srednja preduzeća imaće priliku da besplatno dobiju pomoć i korisne savete kako da prođu kroz neizbežan proces digitalne transformacije.

Konferencija i radionice na temu digitalne veštačke inteligencije okupiće govornike iz svetski poznatih kompanija, kao što su Google, Adobe, Harvard Univerzitet, BioSense Institut i IBM. Neće izostati ni tema- Sigurnost i zaštita podataka o kojoj će vrhunski stručnjaci diskutovati na panelu kompanije Sky Express. U kongresnom segmentu Sajma biće reči i o digitalnom zdravstvu, položaju žena u IT industriji, sajber bezbednosti, Internet of Things, autsorsingu, izazovima infrastrukture, telekomunikacijama, testiranju softvera, WebXR, kao i važnosti koncepta dualnog obrazovanja za škole u Srbiji, ali i celokupnu ekonomiju.

SEE-IT Samit organizuje ResEnva Consulting, sa ciljem da Novi Sad, postane mesto povezivanja i razmene iskustava i resursa kompanija u oblast informaciono kumunikacionih tehnologija iz cele Evrope.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments