Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja, u zoni raskrsnice sa Ulicom Danila Kiša (kod Dalton zgrade) biće pušten u redovan rad u sredu, 10. januara 2018. godine u 10 časova.

Semafor je od 29.decembra 2017. godine bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura kako bi korisnici navikli. Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla.

Sa aspekta bezbednosti u saobraćaju, zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, ovaj pešački prelaz predstavlja izuzetno opasno mesto na kome su se više puta dešavale saobraćajne nezgode i iz tog razloga uvedena je svetlosna signalizacija.

Sem postavljanja semaforskih uređaja, na predmetnoj lokaciji izvršeni su i građevinski radovi koji podrazumevaju izgradnju pešačkih i biciklističkih prilaza pešačkom prelazu, kao i prelaza preko kolovoza. Takođe, za potrebe olakšanog i bezbednog kretanja osoba sa invaliditetom, izgrađene su rampe i obeležene taktilne staze za slepa i slabovida lica, čime su u potpunosti zadovoljena pravila i standardi pristupačnosti za sve korisnike.

Upućujemo apel svim vozačima da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju na veoma frekventnom Bulevaru oslobođenja.

Autor: nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
droctagonapus
08/01/2018 15:14

Ali zasto na taster?! Zasto ne sinhronizovano sa semaforima kod futoske pijace i brace ribnikar?

Srdjan
08/01/2018 21:44

To znači da će uglavnom sijati zeleno svetlo za pešake,cccc

Taxi
09/01/2018 14:12

Semaforska signalizacija je dibidus rešena u gradu. Ne postoji nigde zeleni talas. Bulevari u modernim sredinama imaju status tranzita kroz grad a u NS je suprotno. Ko god da je zadužen za semaforsku signaliuaciju zaslužuje sve kritike i hitnu smenu. Novi Sad je sve veći grad i pored svog stanovništva , kroz njega prođu hiljade automobila u tranzitu. Bude li se nastavilo voziti ovako traljavo i sporo , nikad ,nigde i niko na vreme neće stići.

Vladimir
09/01/2018 15:32

Pa kome je palo na pamet da stavi taster na bulevaru … jao majko mila ..

Jelena
11/01/2018 21:25

Dzaba vam sad pesacku kad je devojka i dalje u teskom stanju… sve radimo naopako. Prvo mora da se desi nesto uzasno da bi se uradilo nesto u gradu…. Daleko od toga da mislim da je resenje postaviti semafor na svakih 100 metara…kao vozaca sa dobrim iskustvom me uzasava guzva, saobracajna nekultura, nemarni pesaci i sveopsta nebriga …