Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u četvrtak, 18. novembar 2021. godine, novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Nova 1 u Veterniku u 10 časova biti pušten u redovan rad, nakon probnog perioda na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Novosadskim putem, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Detektorska najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza.

Foto: Grad Novi Sad

Kako bi se omogućilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodiljama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Apel je upućen na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments