Šest meseci zatvora za majku dečaka koji je zapalio beskućnika

       
Foto: MUP

Draginja Jovanov osuđena je na šest meseci zatvora zbog grubog zanemarivanja maloletnog deteta, koje je u decembru 2016. godine, noću na ulici, zapalilo čoveka u Novom Sadu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Kako piše Politika, od posledica opekotina, Dragutin Todorčević ubrzo je preminuo u bolnici, a dvanaestogodišnji dečak nije po zakonu mogao biti krivično odgovoran zbog svog uzrasta.

Za „Politiku” je u Osnovnom sudu u Novom Sadu juče saopšteno da je presuda, po kojoj je okrivljena Draginja Jovanov osuđena na šest meseci zatvora, doneta 25. aprila, istog dana kada je završen glavni pretres na kome su izvedeni svi usvojeni dokazi, kao i da na presudu postoji pravo žalbe.

U kaznu će biti uračunato vreme koje je okrivljena provela u pritvoru. Koliko je to vremena, u sudu ne preciziraju, jer je u toku izrada otpravka presude koja tek treba da bude dostavljena strankama u postupku – i tužilaštvu i osuđenoj.

Ranije je sud imao problem da za suđenje obezbedi prisustvo okrivljene, koju je najpre bio pustio iz pritvora, a kada se ona dalje nije pojavljivala na zakazanim pretresima, raspisao je zimus poternicu za njom. Presuda je izrečena u njenom prisustvu, kazali su kratko u sudu.

Policija je protiv majke dečaka, i pre događaja sa paljenjem beskućnika, podnosila prijavu zbog grubog zanemarivanja deteta ali je ona pravosuđu bila nedostupna zbog čestih promena prebivališta.

Izvor: Politika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments