Šesti međunarodni festival “Tesla Global Forum”

       
Foto: tesla.org.rs

Šesti festival “Tesla Global Forum”, posvećen popularizaciji nauke, obrazovanja i kulture u čast velikog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, biće održan od 4. do 7. jula u Novom Sadu, na Fruškoj Gori.

“Tesla Global Forum” predstavlja međunarodni festival koji okuplja istaknute ličnosti iz oblasti nauke, kulture, umetnosti, informacionih tehnologija, sociologije i ekologije u cilju bližeg upoznavanja posetioca sa stvaralačkim opusom Nikole Tesle.

Posebno mesto na festivalu zauzima omladinski “Tesla Sajber Kamp” koji će primiti najuspešnije studente domaćih i inostranih fakulteta, gde će održavati kreativne radionice, predavanja, okrugle stolove.

Neki od učesnika ovogodišnjeg programa su Radomir Žikić sa Instituta za fiziku Srbije, predstavnik Tesla Forum-a iz Perta iz Australije Ivan Vasev, Rastislav Kragić iz Ministarstva rudarstva i energetike i mnogi drugi.

U okviru festivalskih aktivnosti, Tesla Global Forum tradicionalno dodeljuje priznanja ”Bela golubica” za promociju humanističkih vrednosti za koje se tokom života zalagao Nikola Tesla, a koje su prepoznate u ličnostima i stvaraocima ovdašnjeg vremena.

“Tesla Global Forum” podržan je od strane Vlade Srbije, Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada, Eparhije Sremske, kompanije Telekom Srbija, Privredne komore Srbije, Matice srpske i Muzeja Nikole Tesle iz Beograda.

Više informacija pogledajte na OVOM LINKU.

Izvor: RTV/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments