Zavirite u zgradu Skupštine AP Vojvodine i saznajte zbog čega je ona značajno modernističko nasleđe u okviru treće Šetnje kroz Skupštinu koja je zakazana za danas, 8. jul u 16 časova.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na: http://bit.ly/skupstinasetnje3

Uz stručno vođenje posetioci će imati priliku da obiđu prostorije Skupštine uz priču o njenom istorijatu po pitanju arhitekture i da saznaju zbog čega je bila među najmodernijim zgradama u vreme kada je izgrađena.

Prve dve Šetnje kroz Skupštinu Vojvodine održane su krajem maja i početkom juna u okviru programske platforme “Budućnost Evrope“ koju je pokrenuo “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, a u planu je da te šetnje od septembra budu redovne.

Šetnje kroz Muzej zeca

Kratak uvod u istoriju dela Petrovaradina u kome se nalazi Muzej zeca (Koste Nađa 30), obilazak muzeja i predstavljanje zbirke, degustacija zečijeg vina i zečijih kolača, predavanje o važnosti privatnih kolekcija i turističkim mogućnostima privatnih muzeja – to će obuhvatiti Šetnje kroz Muzej zeca koje će biti organizovane 20. i 27. jula od 17 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Muzej zeca je umetnički projekat Nikole Džafa na kom radi skoro dve decenije, sa ciljem nastanka privatnog muzeja, koji još uvek, prema Zakonu, nije moguće osnovati. Kolekcija trenutno broji oko dve hiljade predmeta, ali će biti izložen samo jedan njen deo.

Kroz simbol zeca izložba govori o umetnosti, razvijanju ekološke svesti, društvenom angažmanu, čime ukazuje na sve mane i bolesti društva.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments