Simpozijum mikrobiologa na Tehnološkom fakultetu

       

Simpozijum FEMS dan održaće se 28. septembra sa početkom u 13 časova u Amfiteatru Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

Na osnovu dosadašnje dugogodišnje uspešne saradnje Udruženja mikrobiologa Srbije sa FEMS-om (Federacija evropskih mikrobioloških društva), Tehnološki fakultet Novi Sad je dobio priliku da organizuje prvu stručnu aktivnost u Srbiji pod nazivom Simpozijum FEMS dan 2018. Organizatori simpozijuma će ugostiti oko 100 kolega i prijatelja Udruženja mikrobiologa Srbije, kao i sve zainteresovane studente Univerziteta u Novom Sadu.

“Posebna čast i zadovoljstvo je organizovati skup mikrobiologa iz zemlje i regiona upravo na Tehnološkom fakultetu Novi Sad. Ovaj događaj je jedinstvena prilika ove godine da se na istom mestu nađu eminentni stručnjaci i mladi istraživači iz različitih oblasti mikrobiologije i podele svoje iskustvo i znanje”, poručio je dr Siniša Markov, redovni profesor Tehnološkog fakulteta Novi Sad.

Počasni gost će biti dugogodišnji kolega prof. dr Vaso Taleski, član FEMS Board of Directors odgovoran za dodelu grantova i organizaciju međunarodnih konferencijskih manifestacija FEMS-a, a koji će izložiti akutelnosti u radu FEMS-a kao i planirane smernice daljeg razvoja federacije.

Na simpozijumu će predavanja održati mladi naučnici, raniji stipendisti FEMS-a koji danas pripadaju grupi već afirmisanih mladih naučnika iz vodećih naučnih institucija u zemlji i regionu, među kojima su:

  • Irena Aranđelović, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu;
  • Ina Gajić, Medicinski fakultet, Univerzitet u Beograd;
  • Ivan Nikolić, Biološki fakultet, Univerzitet u Beogradu;
  • Goran Vukotić, Biološki fakultet, Univerzitet u Beogradu;
  • Svetlana Soković, Biološki fakultet, Univerzitet u Beogradu, Institut za molekularnu genetiku.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: