FOTO: FACEBOOK
U Novom Pazaru fokus sa prvog septembra i polaska u školu pomeren je na pevanje himne.
Adela Karaahmetović Melajac, učiteljica u osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru, svojim đacima je na prvi dan škole umesto zvanične državne himne “Bože pravde” pustila takozvanu himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

Direktor OŠ “Rifat Burdžević Tršo” Nusret Zuković rekao je da je nakog incidenta razgovarao sa učiteljicom i da je takozvana himna Bošnjaka “Ja sin sam tvoj” intonirana na drugom času, a da je Karaahmetović Melajac na prvom času ispoštovala odluku Ministarstva prosvete i intonirala himnu “Bože pravde”.

– Tokom razgovora sa učiteljicom koja vodi nastavu na bosanskom jeziku dobili smo objašnjenje da je postupila po obaveštenju Ministartva prosvete, a da je pesmu Bošnjaka intonirala tokom drugog časa prema programu koji je pripremila za prijem prvaka – rekao je Zuković za A1 TV i dodao da veruje svojoj koleginici i da su mediji izvukli celu priču iz konteksta.
Karaahmetović Melajac se pohvalila na društvenim mrežama snimkom sa početka prvog časa na kome se vidi da su đaci pevali nezvaničnu himnu Bošnjaka sa rukom na srcu. Učionica je bila dekorisana zelenim balonima na kojima je pisalo “Bosanski jer sam Bošnjak”.

Ministar prosvete Branko Ružić odmah je reagovao i ocenio to kao urušavanje i devastiranje himne i državnih simbola.

nsuzivo.rs

8 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ama
03/09/2021 10:46

Ma nogu u dupe i pokazati joj granicni prelaz sa bosnom pa pravac sarajevo. Magla iz Srbije. Prosto joj pokazati da nema vise gostoprimstvo u nasoj kuci.

Čeda
03/09/2021 11:37

“…a da je pesmu Bošnjaka intonirala tokom drugog časa…
“…sa početka prvog časa na kome se vidi da su đaci pevali nezvaničnu himnu Bošnjaka sa rukom na srcu…

Simun
03/09/2021 12:27

Nije to učiteljica (namicateljica znanja) sama na svoju ruku, neko je dao instrukcije

Бранислав
03/09/2021 12:36

…па директор ове школе брани учитељицу и то здушно..иначе већа је одговорност на ономе ко таквог директора држи на том месту -министра Ружића…

Mare
03/09/2021 15:34

A ministar je reagovao kako, mahao prstom i rekao ne ne ?
I nema šta on ima da intonira drugu himnu na bilo kom času, imaš jednu državu i jednu himnu ako ti se sviđa neka druga slobodno neka se preseli ko god želi pa tamo nek peva do mile volje.

Jecka
03/09/2021 15:37

Tako to pocinje….posle te izbace iz sopstvene kuce…

србнс
03/09/2021 16:40

Нек иде у федерацију па нек пушта то ово је Србија!

Dr NS
04/09/2021 07:30

Samo bih voleo znati koji je to jezik bosanski ili bošnjački.
Koje je to povlađivanje ljudskoj gluposti