Crteži dece OŠ Đorđe Natošević; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine školska slava Sveti Sava obeležiće se drugačije nego inače. Deca ne ispunjavaju glavni hol škole, priredbi nema, pevanje školskih horova se ne čuje. Zbog pandemije koronavirusa škole nisu mogle da obeleže slavu kako su navikle. 

U osnovnoj školi sa dugom tradicijom “Đorđe Natošević” zaposleni su proslavili školsku slavu Sveti Sava.

-Učenici su celu nedelju posvetili priči o životu Svetog Save, kako bi deca znala i poštovala svoju tradiciju i istoriju. Učenici nižih razreda su radili radove na temu svetosavlja i deo smo izložili u školi- rekao je za NS Uživo direktor škole Nedeljko Đorđić.

On je istakao da im je svima veoma žao što se ove godine slava ne proslavlja kao inače, uz predstave i hor, i iskreno se nada da će sledeće godine moći da obeleže ovaj dan na stari način.

Obeležavanje školske slave Sveti Sava u OŠ Đorđe Natošević”; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine dodeljena je Svetosavska pohvala učiteljici Milici Zvekić i nastavnici informatike Svetlani Stankov za posvećenost pozivu i ljubav prema deci.

-Svim prosvetnim radnicima, zaposlenima, deci i roditeljima želim srećnu slavu i da se što pre viđamo onako kako smo navikli i da se što pre vratimo ovom našem zlatnom zanimanju- istakao je Đorđić.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Autor: Ivona Karan

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments