Skup podrške porodici danas na Trgu slobode

       
foto: Aleksandar Milutinović

Skup podrške porodici održaće se 15. maja od 17 do 19 časova na novosadskom Trgu slobode. 

Skup organizuje više udruženja roditelja povodom 15. maja – Svetskog dana porodice, a kako kažu, cilj im je da svojim skupom podrže porodicu – potpunu, jednoroditeljsku, hraniteljsku, porodicu otuđene dece, porodicu koja je pretrpela nasilje i svaku drugu porodicu  i njen opstanak.

Takođe, žele da ukažu i javnosti i institucijama koje treba da se bave porodicom, da je njen opstanak neophodan za dalji napredak društva.

”Jedinstvenim stavom svih učesnika skupa, ukazaćemo na potrebu za postojanjem oba roditelja u životu dece. Ovo je prilika i za građane koji imaju probleme, da dođu 15. maja na Trg slobode u periodu od 17 do 19 časova, i potraže savet od članova udruženja koja se bave problematikom porodice”, kažu organizatori.

Organizatori skupa su Udruženje očeva u saradnji članovima udruženja “Roditelj” iz Novog Sada, Temerina i Bačke Palanke,  Udruženjem “Haj’r” iz Beograda, Udruženjem hranitelja podržnica Šabac,  kao i Udruženjem očeva Kraljevo.

Događaj je podržan i od strane udruženja u regionu – Zadolžitelno 50/50 po razvod (Makedonija) i Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo (Hrvatska).

autor: nsuzivo.rs

Komentari: