Smenili vrhunskog stručnjaka i postavili brata bivše sekretarke iz DS

       
Foto: kcv.rs/

Vrhunski stručnjak i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja prof. dr Tihomir Vejnović, doskorašnji upravnik porodilišta “Betanija“ u Novom Sadu, smenjen je s te funkcije pre nedelju dana da bi njegovo mesto zauzeo dr Đorđe Ilić, rođeni brat bivše pokrajinske sekretarke za zdravstvo Vesne Kopitović iz Demokratske stranke i školski drug sadašnjeg sekretara Zorana Gojkovića.

Najugledniji građanin

Prof. dr Vejnović je na čelu “Betanije“ bio od jula 2016. godine, u dva navrata bio je kandidat za dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a dobitnik je Februarske nagrade za 2017. godinu, koju grad Novi Sad dodeljuje najuglednijim građanima.

“Iza smene profesora Vejvnovića stoji niko drugi do pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je školski drug dr Đorđa Ilića. Inače, Đorđe Ilić je rođeni brat Vesne Kopitović, koja je bila pokrajinska sekretarka za zdravstvo od 2012. do 2016. godine. Sa sestrom je Ilić 2011. godine osnovao ordinaciju za ginekologiju i akušerstvo Ordinacija dr Ilić, koju su registrovali na ime dr Vojislava Milatovića. Dok je Vesna Kopitović bila pokrajinska sekretarka, njen suprug Aleksandar je, sa grupom lekara, osnovao ordinaciju Ferona, u kojoj danas i sama Kopitovićeva radi”, kaže izvor Kurira i dodaje da Kopitovićeva radi i sa svojim bratom u “Ordinaciji dr Ilić“.

Njihov sagovornik ističe da je ordinacija “Ferona“ jedna od ukupno četiri privatne klinike u Novom Sadu koja je dobila dozvolu da se bavi vantelesnom oplodnjom o trošku države.

“Nije teško zaključiti da je sa funkcije koju je obavljala imala direktan uticaj na broj postupaka VTO koji će se obaviti u toj klinici na račun državnog budžeta. Nije ni etički da u isto vreme kada si sekretar za zdravstvo radiš ne samo u Ordinaciji dr Ilić sa rođenim bratom već i u ordinaciji Ferona, čiji je suvlasnik tvoj muž, a koju si ovlastila da se bavi VTO o trošku države. I posle svega toga, njen brat dr Đorđe Ilić sada postaje upravnik porodilišta Betanija u KCV, a bez ikakvog razloga se smenjuje ugledni lekar Vejnović”, ističe sagovornik Kurira i dodaje da “pokrajinski sekretar postavlja direktora KCV, a ovaj opet postavlja upravnike klinika“.

Ne zna za razlog

Da Vesna Kopitović radi u dve privatne ginekološke ordinacije “Ferona“ i “Ordinacija dr Ilić“, jasno je čim se uđe na portale tih klinika na kojima su istaknute njene fotografije, dok njen brat i sadašnji upravnik “Betanije“ dr Đorđe Ilić radi u “Ordinaciji dr Ilić“.

Smenjeni upravnik “Betanije“ prof. dr Tihomir Vejnović za Kurir kaže da je postupio po odluci uprave KCV.

“Ne ulazim u razloge, samo ću i dalje po savesti ispunjavati svoje obaveze”, kratko je rekao Vejnović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nije odgovarao na pozive novinara Kurira, niti je odgovorio na SMS sa pitanjima da li on stoji iza smene Vejnovića i postavljenja dr Ilića za upravnika “Betanije“.

Izvor: Kurir.rs

10
Komentari:

8 Komentara
2 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
9 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
MARKO

Placali smo usluge u privatnoj ordinaciji Ilic, i kad smo dosli u betaniju nije hteo ni da nas pogleda. Vak nas je iskulirao i rekao da nema vremena. Jedan obican ciganin u dusi kao i sestra njegova.

Sloba

Ne ulazeci u ostatak teksta (cinjenica ko je vlasnik cega su nesporne), ali za Vejnovica reci da je vrhunski strucnjak???? Ako nista drugo, iz Novog Sada ste, znate sta se o njemu prica, aman.

marko

Ovaj tekst za tabloid Kurir je verovatno narucen od strane smenjenog dr Vejnovica koji ne može da se pomiri sa činjenicom da mu je smena usledila nakon niza propusta u radu, a ne zbog nekakvog drugarstva iz skole Gojkovica i Ilica. Dr Vejnovic bi sam trebao dati ostavku iz etičkih i moralnih razloga, a što nije ucinio….dovoljno spomenuti propuste kod porodilja- supruge dr Čanjija i kod Maje Perić koje su jedva izvukle živu glavu zbog površnosti u radu Betanije ns čujem je celu donedavno bio ovaj čovek, pa samo ovi slučajevi su dovoljni da savestan lekar samoinicijativno napiše ostavku a… Učitaj još »

Gordana

Tako treba. Kad propadamo, nek’ pripadamo iz sve snage. Ćuti, narode Srbije!

Olivera

Prof Vejnović je vrhunski stručnjak i divan čovek.Veliki u svakom smislu.Imala sam čast da mi vodi trudnoću i porodi me,kasnije i sestru i sestričnu …operisao mi je i majku.Sve pohvale za njega i naklon do poda.Olivera Tomić

Sloba

Vi, sestra, sestricina, majka … zbir je 4000 maraka. Jel se samo promenila valuta, ili se gledao i vazeci kurs na taj dan?

Maki

A koliko ste to zadovoljstvo platili? Doktor Vejnović je postao bahat i površan što je gospodju Perić koštalo umalo života a uz to je izgubila bebu. Da je bio mudar dao bi ostavku sam…

Ilija

Sve pohvale za doktorku Kopitović,vodila obe trudnoće(veoma komplikovane) suprugi,bez greške

oli

To je posle onoga što je ceo klinički centar gledao na YouTube šta onaj Žabac priča, među ostalima je pomenuo i Vejnovića.
Kopitović se odlično udala, svi mlate pare, a o stručnosti pst.

Mima

Neko sam koga je dr Ilic poradjao tri puta,a uskoro i cetvrti carski rez!! On je gromada od coveka,izuzetan strucnjak i nemojte mnogo da kakite!!!