SOCIJALNA PLASTIKA 003: Velike izložbe kao polja društvene moći

       

Tribina “SOCIJALNA PLASTIKA 003: Velike izložbe kao polja društvene moći” održaće se u četvrtak, 12. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Velike izložbe kao polja društvene moći, ali i odgovornosti – tema su tribine koja će biti održana u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, a okupiće predstavnike stručne javnosti koji imaju različite stavove o toj problematici.

Učesnici tribine:

  • Nikola Božović, umetnik, Beograd
  • dr Branislav Dimitrijević, profesor istorije i teorije umetnosti na Visokoj školi za likovnu i primenjenu umetnost, Beograd
  • dr Zoran Erić, istoričar umetnosti, Beograd
  • Radovan Jokić, slikar, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad
  • dr Vladislav Šćepanović, slikar, redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti,Beograd
  • Urednik i moderator: Nebojša Milenković, istoričar umetnosti, MSUV

Tema tribine biće razrađena na primerima Oktobarskog salona u Beogradu i učešća Srbije na Bijenalu u Veneciji – koji će biti povod da se odgovori i na pitanja o (ne)funkcionisanju samog art sistema, njegovih prezentacijskih politika moći i načinima donošenja odluka. Umesto razgovora istomišljenika – izborom učesnika i tema, namera nam je da pokušamo da iniciramo istinski dijalog među predstavnicima različitih i razlikujućih koncepata i pristupa.

Budući da su dijaloške situacije na našoj kulturnoj sceni srazmerno retke, radi efikasnosti, fokusiranosti i što šire demokratičnosti tribine, zainteresovanu (stručnu) javnost pozvani su da do 12. septembra do 17 časova postavlja pitanja učesnicima – i to isključivo mejlom na adrese: [email protected][email protected].

Takođe, pitanja će moći da se postavljaju i tokom samog trajanja razgovora, ali isključivo prema unapred utvrđenoj proceduri, to jest na formularima koji će publici biti podeljeni prilikom ulaska u salu u kojoj se razgovor održava od 18 sati.

Tribina “Velike izložbe kao polje društvene moći” treći je nastavak projekta “Socijalna plastika – umetnost koja menja društvo”  koji je pokrenuo i uređuje Nebojša Milenković u MSUV-u.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments