Predsednik GO Jeremićeve Narodne stranke u Novom Sadu zaposlen je u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali od 2012. nije viđen na radnom mestu, potvrđeno je Kuriru iz te uprave. Dosad je iz gradske kase uzeo oko 8,5 miliona dinara

Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića u Novom Sadu koji je zaposlen u gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije u tom gradu, punih devet godina ne dolazi na posao, a uredno prima platu od čak 78.500 dinara mesečno, otkriva Kurir! On je tako za taj period “zaradio” oko 8,5 miliona dinara iz gradske kase ni za šta!

Naime, Novaković se na svom radnom mestu nije pojavio još od 2012. godine, potvrđeno je Kuriru iz te uprave!

– Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije poseduje elektronsku evidenciju prisustva na radu svih zaposlenih, koja se svakodnevno prati i proverava u okviru Odseka za kadrovske i administrativne poslove. Zaposlenom Borislavu Novakoviću je u elektronskoj bazi podataka evidentirano redovno prisustvo na radu. Međutim, u periodu od 2012. godine do danas on fizički nije bio prisutan na radnom mestu – naveli su u odgovorima na naša pitanja u toj gradskoj upravi.

Poručili su i da će zbog toga ova uprava sprovesti internu kontrolu radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za elektronsku evidenciju njegovog prisustva na radu. Kako su naveli za naš list, upravo na osnovu elektronske evidencije se i sačinjava lista prisutnosti koju ova uprava dostavlja gradskoj upravi za finansije, radi obračuna zarade.

– Obračun zarade zaposlenih u gradskoj upravi Grada Novog Sada vrši gradska uprava za finansije. Prema podacima pribavljenim od navedene uprave, visina zarade zaposlenog Borislava Novakovića iznosi 78.431,89 dinara – zaključili su.

Iako smo prethodna dva dana pokušavali da stupimo u kontakt i sa samim Novakovićem, ne bi li nam objasnio o čemu je ovde reč, on nam se do zaključenja ovog broja nije javljao.

Predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže za Kurir da po zakonu radnik koji izostaje s posla u periodu od pet vezanih radnih dana, za koje nema validno opravdanje, automatski dobija otkaz.

– Ako zaposleni nema opravdanje za nepojavljivanje na poslu više od pet dana, on automatski ostaje bez posla. A kako je moguće da neko za pet dana nepojavljivanja dobije otkaz, a neko za devet godina ne, to mi zaista nije jasno. Očito je neki dogovor u pitanju, neko ima korist od toga, ali je gradska uprava ta koja mora da objasni šta je posredi i kako je ovo moguće. On sam sebe s posla isterati sigurno neće – rekao je Dobrašinović za naš list.

Inače, Novakoviću, tadašnjem direktoru Zavoda za izgradnju grada, suđeno je zbog afere “Bulevar” u Novom Sadu, ali je nedavno Apelacioni sud u Beogradu doneo oslobađajuću presudu na osnovu pravnog načela “ne dva puta za isto”, jer je presudom Prekršajnog apelacionog suda okončan prekršajni postupak povodom istog događaja, koji je i predmet optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

Takođe, Novaković je 2018. bio vinovnik incidenta s policijom, kada se protivio opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića za koju zakup nije plaćen više od 11 meseci, a čiji je neformalni suvlasnik bio član Narodne stranke.

Kurir.rs

11 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dragana
25/10/2021 10:19

Ko zna koliko ima takvih Bora… Kazniti i te koji su potpisali da mu se isplaćuju plate.

Sini
25/10/2021 11:16

Iskreni mislim da je ovo izmisljeno pa ako prode, nek prođe…
Imamo istu pricu i vodama vojvodine i šajkaskoj, de su na platnim listama i direktori od pre par mandata a isto nikad nit dolaze, nit trebaju….
A zna se ko to sad kontrolise….
Eto……pisite malo i o tom…kad vec potezete…

Борис
25/10/2021 16:03

Поштен неки тип, ослобођен
Какав нам је градоначелник таква нам је и управа и тако у ланцу

Soko ???
25/10/2021 16:31

Nije on kriv , kriv je onaj ko mu je popunjavao karnet listu svakog meseca. Taj iznos je neto primanje a za ustanovu i državu mnogo veći .Ako odgovorna lica smeju ovo treba dobro istražiti,utvrditi činjenično stanje i postupiti po zakonu.Ako se pokaže tačnim sav novac s kamatom mora da se vrati i kazni rukovodstvo obračunske službe.

Борис
25/10/2021 23:48
Reply to  Soko ???

То се неће десити! А морало би по току закона. Али они су ти који праве законе и подзаконе и одлуке.

Sini
25/10/2021 16:34

Ja kad ostavim komentar, niko neobjavljuje….

Sini
25/10/2021 17:08

Objavite malo i u elektro vojvodini, vodama vojvodine, šajkaskoj, koliko ih ima na platnom spisku vec godinama…..nit rade, nit imaju razlog da primaju novac, al su bliski vlasti pa moze i kod njih tako…
Koji crni Novakovic, ima njih danas koliko zelis….malo treba opusati kog mi sve placamo i od ove vlasti pulene…

Prle
25/10/2021 18:48

Postoje zakoni vezani za ovu oblast. Sramota je da se ovo zna a da niko ne reaguje.

Борис
25/10/2021 23:49
Reply to  Prle

То је пракса. Само ми обични најеб… и нама прете законима.

Šalalala la la la
25/10/2021 22:53

To što prima platu od 2012-te samo znači da mu je to ova vlast omogućila. A koliko takvih još ima ihaahaj. Svi ste vi uvezani podanici beskičmeni!

Njanja
26/10/2021 15:02

Svaka čast gospodinu, svi bi tako da mogu