Šoping centar Promenada: Zajedno u borbi za zaštitu životne sredine

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, koji se obeležava danas 5. juna, šoping centar Promenada iznela je impresivne rezultate svoje ekološke kampanje „Priroda zahvaljuje“.

Početkom ove godine, a u skladu sa propisima i Nacionalnom strategijom upravljanja otpadom, Promenada je pokrenula kampanju u nameri da ohrabri odgovorno ponašanje svojih partnera i posetilaca. U prvoj fazi, širom šoping centra, na strateški odabranim lokacijama postavljene su stanice za selektivno odlaganje otpada, koji je podeljen na: papir, karton, plastiku, aluminijum i staklo. Instalirano je ukupno 50 reciklažnih punktova, od čega 30 unutar objekta, a 20 van šoping centra. U okviru druge faze ovog programa, restoranima i kafićima koji posluju u sklopu Promenade omogućeno je selektivno odlaganje otpada od hrane, a količina plastike za jednokratnu upotrebu u ugostiteljskim objektima je znatno smanjena.

Koliki efekat je ova kampanja imala na čistoću grada, a naročito okruženje šoping centra, najbolje pokazuju podaci o količini prikupljenog reciklažnog materijala.Od početka godine, šoping centar Promenada, kroz svoj program očuvanja životne sredine, prikupio je više od 64 tona kartona, preko 3 tona plastike, 360 kilograma stakla i 16 kilograma aluminijumskih limenki.

Iz Promenade poručuju da se njihovi napori u želji zaštite životne sredine, ne zaustavljaju na kampanji „Priroda zahvaljuje“. Celokupna struja koju koristi ovaj centar dobijena je iz obnovljivih izvora energije, a menadžment najpopularnijeg novosadskog šoping centra navodi i da će u bliskoj budućnosti na krovu njihovog objekta biti postavljeni solarni paneli, čime bi se ostvarila velika ušteda u potrošnji električne energije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Clark Kent
05.06.2021 20:29

Za početak neka pošume okolo Promenade, toliki TC se izgradio gde je mogao biti park. Neka uzmu i pošume zelenu površinu, tj. ono što je od nje ostalo.

Povezane vesti