Foto. Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - Spans

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – Spans su dobili od jedne sugrađanke informaciju da je na Satelitu pronašla psa sa zabodenim ekserom u lobanju. Prizor koji su zatekli bio je potresan. 

Nakon veterinarskog pregleda i snimka glave ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat. Pas je dobio infuziju, antišok terapiju i lekove. Nakon provere čipa, ustanovljeno je da pas ima vlasnike i da se zove Кaja. Кaja je kujica stara 10 god.

Zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljen policiji i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera. Druga patrola je uz pomoć jmbg-a pronašla vlasnicu. Vlasnica je rekla da je Кaja umela da izađe i da prošeta sama ponekad oko kuće, ali su je komšije poznavale i Кaja se uvek vraćala kući. Nisu u sukobu sa komšijama i kažu da ne mogu da pretpostave ko bi joj ovako nešto uradio. I oni su potrešeni. Policiji su dali izjavu.

Кaja je u ambulanti pod jakim sedativima, veterinari će se konsultovati sa dr Lončarom iz Beograda, ako postoji i najmanja šansa da preživi svi će dati sve od sebe. Za sada je sve neizvesno i šanse da se izvuče su jako male, vlasnici su obavešteni i doći će u ambulatu kod Кaje.

“Policija radi na slučaju i zaista se iskreno nadamo da ćemo saznati ko je monstrum koji slobodno šeta medju Novosadjanima! I da će kazna za ovaj monstruozan čin nad jednim tako nevinim bićem biti najviša moguća! Naš mozak ovako nešto ne može da pojmi, koliko neko mora biti monstruozan, zao i poremećen i šta će sledeće uraditi?”, Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – Spans.

Kaja peti pas žrtva zlostavljanja

Volonteri Spansa napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju. Naime, tri psa je na novosadskim ulicama pronađeno sa iščupanim noktima. Počinilac nije pronađen. Vrlo skoro je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju. Počinilac nije pronađen. Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i pokušaja ubistva.

Autor: nsuzivo.rs/RTV

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milana
27/05/2020 14:53

Osuda najveca za zlostavljace nemocnih i neduznih zivotinja!!!

Pop
27/05/2020 15:23

Za najstroziju robiju

Милош
28/05/2020 11:15
Reply to  Pop

Треба њему ексер у главу да види мало како је