Претрага
Претрага
Close this search box.

ODRŽAN FIGHT GAMES 10: Vrbaški Unity priredio spektakl za domaću publiku!

U nedelju 24. novembra u Vrbasu je održano 10. po redu otvoreno MMA prvenstvo Srbije. U prostorijama centra za kulturu “Drago Jovović” pred publiku je u ring ušlo čak 125 boraca iz naše zemlje i regiona.

Poslednjih godina Fight Games je sve popularniji među ljubiteljima MMA na Balkanu i predstavlja jedno od najmasovnijih takmičenja u ovom delu Evrope. Turnir je realizovan u organizaciji Unity Fight tima, a pod pokroviteljstvom MMA saveza Srbije i simboliše krunu rada domaćih MMA klubova sa mladim talentima.

Ove godine na takmičenju je održano 95 mečeva, a posetioci su imali prilike da uživaju u veštinama boraca iz čak 29 različitih klubova.

Kvalitetu borbi doprineli su momci iz klubova Car Dušan Silni, Ahilej, Bušido iz Crne Gore i drugih. Međutim, pravo zadovoljstvo za publiku u sali CFK priredio je domaćin turnira klub Unity čiji su borci demonstrirali izuzetnu spremnost i veštinu.

Unity Fight Team: 10 mečeva i 10 pobeda za domaću publiku

Pred velikim brojem posetilaca svoje umeće pokazali su Đorđe Bukvić, Matija Bosančić, Stefan Nikolić, Ivan Mujičić i Miljan Milović. Ukupno 5 boraca iz kluba Unity ostvarilo je 100% učinak u 10 borbi, osvojivši 5 naslova prvaka MMA Open-a u najoštrijoj konkurenciji u regionu.

Uspehu mladih Vrbašana doprineli su glavni trener ovog kluba i sekretar MMA saveza Petar Tunguz, kao i njihov kondicioni trener Igor Milović, koji su se postarali da petorka u ring uđe spremna na pobedu.

Posebno težak posao našao se pred kondicionim trenerom Milovićem, čiji se sin takmičio na ovogodišnjem Fight Games-u. Miljan Milović nastupao je u kadetima do 55 kilograma, a u dve borbe odneo je i dve ubedljive pobede obezbedivši sebi mesto prvaka u svojoj kategoriji.

Zlatni borci Unity-ja u društvu trenera i prijatelja nakon velikog uspeha na prvenstvu

Ivan Mujičić titulu je uzeo u kategoriji pionira do 65 kilograma, dok je Stefan Nikolić pripremio pravo zadovoljstvo za domaću publiku u dve osvojene borbe za titulu prvaka u B klasi do 84 kilograma.

Đorđe Bukvić, veliki talenat Unity-ja, svoju spremnost demonstrirao je u dve kratke borbe, u kojim je sa lakoćom savladao svoje protivnike i sebi obezbedio zlato u A klasi do 84 kilograma. Još jednom Bukvić je pokazao dominaciju u svojoj kategoriji i potvrdio da sa razlogom uživa epitet buduće zvezde domaćeg i evropskog MMA. Zanimljivo je da je u finalnoj borbi Bukvić ukrstio pesnice sa Grbićem koji je trebao da bude njegov protivnik na Megdanu u beogradskoj Areni 9. decembra. Iz tehničkih razloga ovaj meč je otkazan, što Đorđa nije sprečilo da odmeri snage sa svojim protivnikom. Đorđe Bukvić trenutno je najpoznatiji mladi borac na srpskoj MMA sceni.

Đorđe Bukvić i Matija Bosančić UNITY FIGHT TEAM

Ove godine najzapaženiji su bili mečevi Matije Bosančića koji je nastupao u A klasi do 93 kilograma. U prvoj borbi Bosančić je svog protivnika savladao na maestrlan način energičnim nastupom koji je posmatrače sa trbina podigao na noge. U drugom i poslednjem meču nastup ovog mladića izazvao je lavinu emocija domaće publike. Izuzetno spreman protivnik otežao je Matijin put ka zlatu. Nezgodan udarac u predelu prepona gotovo da je značio kraj meča. Iako je u pojedinim trenucima njegovim navijačima delovalo da je borba izgubljena, ovaj momak je dao sve od sebe i velikim naporom uspeo da preokrene tok dešavanja u svoju korist. Nakon što je sudija podigao njegovu ruku u vazduh, zlatni Matija Bosančić je Vrbašanima uputio jasnu poruku: “Ovaj klub je ponos vašeg grada!”

Humanitarni aspekt prvenstva

Ovogodišnji Fight Games imao je i humanitarni karakter. U saradnji sa vrbaškom humanitarnom organizacijom “Svetionik” prodajom proteinskih kolača prikupljen je novac za pomoć porodici Lukić iz Ravnog Sela. Ovu akciju inicirale su i organizovale predsednica H.O. “Svetionik” i trenerica ženskih grupa kluba Unity Tatjana Bičkeji, Martina Uskoković, Ivana Mitrović i Dajana Milović.

Prema rečima organizatorki, sama akcija prošla je u znaku uspeha, a pripremljena proteinska užina u potpunosti je rasprodata. Iako će prikupljena sredstva porodici Lukić sigurno značiti, humane Vrbašanke ističu da to nije krajnji cilj ove akcije. Kako same navode “Svetionik” je pred lokalnu javnost predstavio poteškoće sa kojima se Lukići svakodnevno bore. Sada je red na neku drugu organizaciju da prepozna potrebu i pomogne ovu porodicu.

Upravo na ovom principu funkcioniše “Svetionik” pomažući druge ali i upoznajući javnost sa problemima i poteškoćama sa kojim se pojedinci i porodice u Vrbasu i okolini svakodnevno susreću.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti