Претрага
Претрага
Close this search box.

Ovo je Novosađanin kog traži Murinjo!

Foto: MNPressphoto

Ovih dana, britanski i italijanski mediji ne prestaju da pišu o Sergeju Milinkoviću-Saviću, fudbaleru Lacija koji bi uskoro mogao da zaigra u dresu Mančester junajteda. Prema navodima pomenutih medija, Junajted je spreman da ponudi neverovatnih 110 miliona evra za Sergejev transfer, čime bi 22-godišnji Novosađanin postao treći najplaćeniji fudbaler planete.

Sergej Milinković-Savić rođen je 27. februara 1995. godine u Španiji, gde je njegov otac Nikola Milinković igrao fudbal. Sergej i njegov brat Vanja (golman Torina) imali su sve predispozicije da postanu vrsni sportisti. Pored oca Nikole, njihova majka Milana Savić imala je uspešnu karijeru u košarci.

SMS, kako ga danas zovu mediji, fudbalom je počeo da se bavi u Španiji, pa zatim u Austriji, a po završetku očeve karijere i u novosadskoj Vojvodini. Sa prvim timom Voše igrao je jednu sezonu, nakon čega odlazi u Belgiju. Ni ovde se nije dugo zadržao, već 2015. Sergej postaje igrač Lacija, a ovaj italijanski klub za njegov prelazak izdvojio je 10 miliona evra.

Sergej Milinković-Savić svoje umeće i talenat pokazao je više puta i u dresu srpske reprezentacije. Kada su ”Orlići” poneli titulu svetskog prvaka, SMS je bio jedan od najzaslužnijih. Ironično, momka koji danas važi za najboljeg srpskog fudbalera, Slavoljub Muslin nikada nije pozvao da zaigra za ”A” tim reprezentacije. Odlaskom Muslina, v.d. selektora Mladen Krstajić ispravio je nepravdu. Milinković-Savić dva puta je nastupao u društvu najboljih Orlova, a mnogi u Srbiji željno očekuju da ga vide u dresu reprezentacije i na svetskom prvenstvu u Rusiji.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti