Foto: carbuyer.co.uk
Prvi novembar je rok za zamenu letnjih guma. Cene u Novom Sadu variraju u zavisnosti od dimenzija i proizvođača,ali kako vulkanizeri upozorovaju, evidentno je poskupljenje i do 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

-Za mala komercijalna vozila kupovina nižih brendova guma košta od 5.800-6.000 dinara, zatim od 6.000 do 8.000 kupiće srednje brenodove, dok „premium“ brendovi mogu da budu i 12.000 dinara. Poskupljenje je značajno u odnosu na prošlu godinu, ali to zavisi od brenda do brenda i od radnje do radnje – ističe trgovkinja u jednoj novosadskoj vulkanizerskoj radnji.

Kako bi izbegli gužvu koja je karakterističnu za početak novembra i zamenu guma, iz vuklanizerske radnje ističu da su Novosađani već uveliko krenuli u zamenu letnjih pneumatika zimskim.

-Već dve nedelje unazad građani ažurno dolaze i kupuju zimske gume. Naročito su primetna pravna lica koja žele da zamene svoje pneumatike do 1. novembra, kako bi bili zakonski pokriveni. Počela su i fizička lica da menjaju. Stiže nam sve više upita i kupovine i sa njihove strane – nastavlja ona.

Da podsetimo, pored neophodne zimske opreme, potrebno je takođe i da vozila budu u tehnički ispravnom stanju. Zimska oprema na putevima u Srbiji  je obavezna za sva motorna vozila u periodu od 1. novembra do 1. aprila.

Pored svih zakonskih obaveza, u zimskom periodu iz Auto-moto saveza Srbije vozačima pre svega preporučuju dodatan oprez u vožnji.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments