Foto: nsuzivo.rs
Mržnja i sklonost fašističkim metodama opozicije iz prikrivene prelazi u očiglednu fazu iako pokušavaju da se sakriju iza svoje dece koju poturaju da umesto njih obavljaju prljave poslove – ovako Novosađani komentarišu vest da je sin Borislava Novakovića demolirao izloge na prostorijama Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja. Da je u pitanju preteći performans s opakom pozadinom, smatraju i neki od bivših saradnika Borislava Novakovića, koji poznaju njegov način delovanja. Izvor našeg sajta tvrdi da je u pitanju još jedna politička igrarija Novakovića gde je kao „igrača“ poturio svog sina, da bi sam ostvario političku korist.

– Bora je kukavica bez morala, koji je podmetnuo sina da bi sebe prikazao kao žrtvu – kaže naš sagovornik, koji Novakovića zna od njegovog ulaska u politiku pre 30 godina.

– Uvek je bio sklon prljavim igrama. Sklonost ka nasilju i podlim smicalicama, pokazivao je i dok smo bili na vlasti. Pamtim da smo na sastancima uvek morali da ga smirujemo jer je uvek predlagao neke militantne metode obračuna s političkim protivnicima. Sećam se kad je doneta odluka da se zbog proširenja puta preko noći prekopa Almaško groblje, da je bio jedan od zagovornika da se primene gestapoveske metode protiv nekolicine građana koji su se protivili ideji da se groblje poruši bagerima. Od kada je otišao kod Jeremića, on je postao još militantniji i sve više opravdava nadimak “Duće” koji su mu bile nadenlule vođe oktobarske revolucije. I zato me ne čudi da je u pokušaju da sebi digne rejting zloupotrebio svog sina – kaže naš sagovornik, stari Novakovićev znanac. I dodaje – Ne razumem. Zar je nasilje njihov program za izbore? Zar je to demokratija koju pokušavaju da prodaju narodu? Ako ne poštuju tuđu decu, zašto zloupotrebljavaju svoju? Gade mi se. Kad vidim šta rade i na šta su sve spremni, drago mi je što sam se povukao iz politike – zaključuje on.

Foto: Instagram

Napad na policiju

Pojedini žitelji Bulevara oslobođenja ističu da je Novaković svoju sklonost ka agresiji prikazivao kad je bio gradonačelnik. A da mu primena nasilja radi ostvarenja političkih ciljeva nije strana, demonstrirao je pre nekoliko godina kada je hteo da tuče policiju u Vrbasu.

– On je, na snimku se lepo videlo, bio spreman da tuče policajce. Pošto ne može da dođe do podrške na drugi način, on očigledno želi da se prikaže kao žrtva, kao ugnjeteni borac za građane – kaže Dragan Z. (52) kog smo zatekli u bašti jednog od popularnih kafića na Bulevaru.

Novaković je zbog nasilja osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Ovu informaciju potvrdio je i sam Novaković na svom tviter nalogu, uz konotaciju da se radi o političkoj presudi, iako je u pitanju incident iz 2018. godine, kada je pesnicama nasrto na inspektore i policiju u Vrbasu, koja je želela da zatvori baštu za koju zakupac nije plaćao ugovorene obaveze.

Dvostruka igra: ucena i pretnja

Jedan bivši pripadnik vojne obaveštajne službe smatra da je u pitanju dvostruka igra, koju nije smislio sam Novaković, već da su u njoj učestvovali politički stratezi Jeremića i Narodne stranke.

– Razbijanjem izloga šalje se dupla poruka. S jedne strane, Novaković nastoji da privuče pažnju javnosti i prezentuje sebe kao političku žrtvu, a s druge strane razbijanjem izloga u kvartu gde stanuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegova porodica upućuje se direktna pretnja – kaže naš sagovornik.

Novosađanka koju smo zatekli u redu ispred jedne pekare na Bulevaru oslobođenja kaže da Novakoviću i njegovoj stranci nije prvi put da nasilje koriste kao način za bavljenje politikom.

– U maju su, kad im je neka devojka koja je prolazila Trgom slobode rekla da ne lažu, predložili su da se uvedu pajser brigade za obračun s takvima kao što je ona. Mediji su pisali o tome i objaviljivali print skrinove iz Viber grupe Narodne stranke – kaže Lidija M. (34).

Poznat je i slučaj iz kampanje za gradonačelnika 2004. godine, kada je dobio prijavu zbog prekoračenja brzine.

Takođe, Novaković je provstepeno osuđen na tri i po godine zatvora zbog slučaja „ Bulevar Evropa“ i sumnje da je nestalo 4,5 miliona evra avansne uplate koju je on odobrio.

K. Anđelić

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
novosadjanin
29/09/2021 14:57

Pa što ne hapsite i 30 godina robije ???

Emil
30/09/2021 05:53

Učite od Čanka, vidim.

Nekatamo
30/09/2021 15:36

Naravno da su pokrali sve sto su mogli. Pokrali, unistili, urusili. Zasto nikada nije saopseno sta se dogodilo sa Metals bankom? Zasto to niko nije istrazivao?! Secam se privatizacije Apatinske pivare. Radnici su dobili pozamasne otpremnine. To je jedini slucaj za koji znam da radnicima nije isplacena smesna svotica nakon decenija rada. Zaista mi nisu jasni oni koji ih i dalje vide kao politicke vodje i koji bi ih birali ikada vise posle debakla kojem smo svedocili!?!