Foto: Facebook Banka hrane Vojvodine

U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi skoro pola miliona ljudi, pokazuju statistički podaci, dok je u riziku od siromaštva petina populacije. Banka hrane Vojvodine je mlada organizacija humanih ljudi, koja postoji od 2021. godine i koja se bavi sakupljanjem viškova hrane kako bi pomogla socijalno ugroženom stanovništvu. Banka hrane se sprema da 9. oktobra obeleži Nacionalni dan davanja, a pridružuju im se Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum i ostale organizacije

Foto: Facebook Banka hrane Vojvodine

Srđan Budimčić, iz Banke hrane Vojvodine, ističe za naš portal da sarađuju sa 62 udruženja na teritoriji Vojvodine, koja se nalaze u Vršcu, Žablju, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Subotici, Kikindi i drugim mestima.

-Najbolje je da proizvod koji se donira bude upakovan i ima deklaraciju, zbog sigurnosti svih kada se deli dalje. Mi imamo naš magacin i divnu saradnju sa velikim društveno odgovornim kompanijama, a voleli bismo da se uključi još više. Naš zajednički cilj je da pokušamo da smanjimo siromaštvo u Republici Srbiji, da pokušamo da pomognemo socijalno ugroženom stanovništvu- rekao je Budimčić.

Foto: Facebook Banka hrane Vojvodine

Naš sagovornik naglašava da se trude da se hrana donira svima kojima je potrebna- nezaposlenima, Romima, deci, a sarađuju sa Dečijim selom i domom u Veterniku.

Ovaj Nacionalni dan davanja Banka hrane Vojvodine obeležiće zajedno sa kompanijom Nestle, koja je distribuirala određene količine donacija socijalno ugroženom stanovništvu autonomne pokrajine Vojvodine.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments