Srednjovekovni festival “MačFest” u Novom Sadu

       

Prvi srednjovekovni festiva “MačFest” u organizaciji udruženja za srednjovekovnu kulturu i tradiciju “Crveni Gavranovi” i “Beli Vukovi” u saradnji sa kulturnom stanicom “Eđšeg” i Savezom srednjovekovnih borilačkih sportova Srbije održaće se u subotu, 17. avgusta s početkom u 10 časova u kulturnoj stanici Eđšeg.

Osim što ćete moći da vidite razne zanatlije, neke sa izloženom robom, a neke na delu kako stvaraju viteške oklope, moći ćete da čujete tradicionalne muzičare kako upotpunjuju atmosferu koja će vas držati sve vreme dok ste unutar festivala.

Da ne bi sve ostalo samo na posmatranju, svako od vas će imati priliku  da se oproba u tradicionalnom streličarstvu, i da posle učestvuje u streličarskom turniru, a najbolje očekuju nagrade.

A za one mlađe od 13 godina, tu je i radionica #DizajnirajSvojŠtit gde će moći da osvoje štit koji će biti oslikan po pobedničkom dizajnu.

Ovaj festival dovodi i raznovrsne predavače, iskusne profesore, koji će, na jedinstven način približiti neke vremenski udaljene teme, kako sa istorijskog, tako i sa književnog aspekta. Ono što izaziva verovatno najveću pažnju jesu i same borbe vitezova koje ćete moći da vidite, a dok vitezovi budu odmarali između rundi, naši dragi plesači će otplesati čak 4 plesne koreografije..

Najbolje su ostavili za kraj – vatreni performans koji će Vas ostaviti bez daha.

Više detalja na linku.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments