Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svakog dana, izuzev studentskog raspusta, u velikoj menzi se hrani 3.500 studenata, a tokom Kovida su spremani obroci za lekare i medicinsko osoblje

Popularna studentska menza “Restoran 2” dočekaće studente unapređenim ambijentom za boravak i ishranu, a iz Studentskog centra “Novi Sad” su uvereni da će studenti koji se hrane u ovoj menzi biti zadovoljni novim uslovima.

Letnja pauza i odsustvo studenata koristi se za izvođenje neophodnih radova i redovno održavanje i čišćenje kuhinje.

STO LJUDI U PRIPREMI

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović naveo je da se u toj menzi svakodnevno hrani više od 3.500 studenata i da kuhinja ima kapacitet da u dve smene pripremi čak deset hiljada obroka dnevno.

– U kuhinji, u dve smene, obroke priprema 100 ljudi. Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju do deset hiljada obroka, a to je više od 1,5 miliona obroka godišnje – istakao je Martinović.

Letnja pauza i odsustvo studenata koristi se za izvođenje neophodnih radova i redovno održavanje i čišćenje kuhinje; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

HRANA ZA KOVID BOLNICU

On je naglasio da su bili uključeni u pripremanje i distribuciju obroka za lekare, medicinsko osoblje i pripadnike Vojske Srbije za vreme Kovid bolnice na Sajmu. Obroci se i dalje pripremaju za medicinsko osoblje koje radi na vakcinaciji građana.

– U prvoj fazi radova stavili smo nove pločice u menzi i holu, a u drugoj fazi radova očekuje nas zamena vrata na toaletima, krečenje i farbanje- rekao je za NS Uživo Martinović.

Velika menza se prostire na 1.000 kvadrata, a radovi vredni 3,1 miliona dinara trajaće 10 dana.

Ivona Karan

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Drugi svet
22/07/2021 08:46

Bas lepo, a pacijenti?! Ko je pravio hranu za njih? Sta su oni jeli? Ako bolnicka kuhinja nije imala kapacitete da pravi hranu za osoblje, onda pogotovo nije imala kapacitet da priprema hranu za pacijente. Da cujemo, ko je brinuo sta jedu pacijenti, jer znamo koliko je za njih hrana bitna!!!

Miroslav
23/07/2021 21:24
Reply to  Drugi svet

ufffffffff…. dobro pitanje..