Srpsko narodno pozorište nastavlja sa gostovanjima u maju

       

Nakon uspešnih gostovanja i mnogobrojnih nagrada koje su predstave Srpskog narodnog pozorišta pokupile na svim relevantnim srpskim festivalima tokom aprila, ansambl najstarijeg srpskog teatra nastavlja putovanja širom zemlje.

Predstava “Smrdljiva bajka“, reditelja Miroslava Momčilovića biće izvedena večeras u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima, dok će 21. maja, u utorak, biti odigrana u Centru za kulturu, sport i turizam opštine Beočin.

U predstavi igraju Radoje Čupić, Sonja Damjanović, Dušan Jakišić, Aleksandra Pleskonjić, Milan Kovačević, Sanja Mikitišin i Ljubiša Milišić, dramaturg je Nikolina Đukanović, scenograf Ivana Jančić, kostimograf Senka Ranosavljević, a muziku potpisuje Aleksandar Bahun.

Ova predstava rađena je u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i KIC “Mladost’“ iz Futoga, a govori o grupi beskućnika koji naseljavaju napuštenu fabriku.

“Krvave svadbe“ putuju na MIT festival na Cetnju

Predstave Igora Vuka Torbice rađene u Srpskom narodnom pozorištu nastavljaju da osvajaju srca publike. Sutra, 16. maja predstava “Krvave svadbe“ koja je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Grad teatra u Budvi, biće izvedena na Međunarodnom festivalu MIT, koje se održava u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

U predstavi igraju Varja Đukić, Milica Grujičić, Ivana Mrvaljević, Pavle Popović, Branka Stanić, Vukašin Ranđelović, Miroslav Fabri, Draginja Voganjac, Maja Stojanović, Dušan Vukašinović, Filip Đuretić i Nenad Pećinar.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments