Foto: Beograd živi

Stav Srbije o ratnom stanju u Ukrajini je jasan- Srbija poštuje njen teritorijalni integritet, ali neće uvoditi sankcije Rusiji kao što je to urdila većina Evropskih zemalja

Ova vest naišla je na veliko interesovanje medija u Ruskoj federaciji.
Foto: Screenshot/TASS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak je uputio jasnu poruku svetu ali i građanima Republike o stavu u vezi sa aktuelni dešavanjima u Ukrajini. Ruska informativna agencija (TASS) prenela je da je za Srbiju nemoguće da se pridrži anti-ruskim sankcijama, takođe agencija prenosi i izjavu Vučića da je Rusija glavni garant suvereniteta Republike Srbije u Savetu bezbednosti UN-a i rezoluciji 1244.

Vodeći se aktuelnim dešavanjima i izjavom Vučića isto je uradila i Ruska informativna agencija “Izvestaja” koja je prenela nešto širu informaciju iz Srbije i stavila ovu vest na naslovnu stranu svog portala.

“Rašn Tudej” je u fokus svoje priče stavio da se Srbija neće pridružiti sankcijama kao i većina EU zemalja, ali da isto tako neće priznati nezavisnost Republike Donbasa.

Foto: Russian today/ Screenshot

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta
01/03/2022 22:41

Mi smo narod koji je iskusio rat, sankcije da nespominjem jer su reci suvisne, narod koga su bombardovali ti isti koji nas prozivaju, jedna mala drzava koja je prosla sve i svasta, jer se Jugoslavija raspala koja je bila jaka. Niko od nas nije sigurno za rat, ali smo sigurno u vecini protiv sankcija, a najvise protiv otimanja svoje zemlje pod izgovorom Nato trupa i postavljnja njihovih baza na tudjoj zemlji, kako bi oni toboze branili nas od nas samih. Moj deda je bio Rus i imam Ruske krvi, i ako neko moze da se suprodstavi i nedozvoli Nato baze… Učitaj još »