STANARI PITAJU: Zašto nam se naplaćuje neuređeni parking?

       

Stanari koji žive u bloku između Radničke, Stražilovske i Bulevara cara Lazara požalili su nam se da im se naplaćuje parking koji je potpuno uništen, nije ocrtan i pun je blata i prašine.

“To se ne može nazvati parkingom, svaki put kada parkiram automobil tu, moram posle da ga vozim u perionicu”, rekao je jedan od zaposlenih u obližnjoj firmi.

Najviše pritužbi imaju roditelji koji dovode decu u obdanište, jer posle kiše nije moguće prići ulazu u obdanište, a deca budu prljava i isprskana od blata. Pored toga, ne postoji ni barijera koja odvaja parking od ulaza u obdanište.

“Parking je pun rupa, to čak i nisu rupe već krateri koji ozbiljno mogu da oštete automobil, moj komšija je ovde probušio karter”, rekao je jedan od stanara.

Stanari nam se žale i da su im stanovi puni prašine, a da od buke ne mogu da otvore prozore.

Iz Parking servisa saznajemo da je ovde u planu gradnja parkinga, sa zelenim površinama i i pratećim sadržajem, ali nisu nam mogli precizirati kada bi se to moglo dogoditi.

Do tada stanari samo traže da im se parking bar ne naplaćuje, kada već nije uređen.

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

2 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
kobajaši

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima u članu 7, stavka 22) JASNO definiše parking mesto: parking mesto je označeni deo parkirališta isključivo namenjen za parkiranje jednog vozila. Takođe, na ovaj zakon se poziva i Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji grada Novog Sada u članu 10, stavovi prvi i drugi: Javna parkirališta obeležavaju se saobraćajnom signalizacijom u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja, Posebna parkirališta, pored saobraćajne signalizacije, moraju da imaju na vidnom mestu istaknuto obaveštenje koje sadrži: oznaku zone, vrste vozila, cenu parkiranja, kao i naznaku dozvoljenog vremena parkiranja. Kako se moje vozilo nalazilo na prostoru koji nije obeležen… Učitaj još »

Dannone

Hvala za informaciju.
Tuzicu ih za svaki sms koji sam poslao za dnevnu kartu koju sam im platio.
Trazicu javno izvinjenje direktira i smenu istog.
Ovo je samo jos jedan vid pljačke gradjana.
Sramota i lopovluk…

dipl.inž.saob.

Kao što je Kobajaši napisao: ” Javna parkirališta obeležavaju se SAOBRAĆAJNOM SIGNALIZACIJOM u skladu sa propisima o bezbednosti saobraćaja…” Saobraćajna signalizacija se deli na oznake na putu (horizontalna signalizacija) i na saobraćajne znakove (vertikalna signalizacija). Tako da svako parkiralište mora biti obeleženo i oznakama na putu i saobraćajnim znakovima, kao što parking servis radi na asfaltiranim ulicama. Situacija je veoma jednostavna svako parkiralište se sastoji od najmanje jednog obeleženog parking mesta. Da li neko može da kaže koliki je kapacitet spornog parkirališta, odnosno koliko ima parking mesta? Takođe da li je parkiranje organizovano da bude upravno, pod nekim uglom ili… Učitaj još »