Naš slavni violinista Stefan Milenković juče je posetio Кulturni centar Novog Sada. Sa direktorom КCNS Bojanom Panaotovićem i njegovim saradnicima u prijatnoj atmosferi dogovorena je saradnja koja će početi od januara 2021. godine, a proslavljeni violinista biće angažovan kao selektor muzičkog programa.

Stefan Milenković se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, rekavši da je počastvovan što je u КCNS.

– U Novom Sadu se odmah primeti skladnost i dobra saradnja među institucijama, o čemu svedoče i postignuti rezultati. Grad Novi Sad, Fondacija i КCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu – rekao je Milenković.

Direktor Bojan Panaotović upoznao je Stefana Milenkovića sa radom i programima КCNS, sa činjenicom da КCNS ima evropski i svetski profil, da aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti.

– КCNS ima izvanredan Džez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Кulturni centar je bio ‘nosač aviona’ za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture – naglasio je Panaotović dodavši da zvanični Jutjub kanal КCNS ima više od četiri miliona pregleda i da sve naše redakcije ostvaruju značajne rezultete.

Direktor КCNS poklonio je Stefanu Milenkoviću knjigu nobelovke Olge Tokarčuk koju je izdao КCNS.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments