Iako će kraj septembra u Srbiji obeležiti sveže i kišovito jesenje vreme, početak oktobra doneće otopljenje tipično za miholjsko leto sa temperaturom od oko 25 stepeni i više, poručuju meteorolozi.

Procenjuje se da će u narednih 20 dana temperature biti iznad proseka za ovo doba godine, i da ćemo sve do oko 20. oktobra imati vreme slično letnjem.

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, koji je detaljnu dugoročnu vremensku prognozu objavio na “Fejsbuku”, tokom prvih dana oktobra, iznad severnog Atlantika biće razvijen veoma snažan ciklon, tako da se tokom prvih sedam do deset dana oktobra očekuje umereno toplo i toplo, uz temperature preko 20 stepeni, a oko 5. oktobra bilo bi najtoplije sa vrednostima i preko 25 stepeni Celzijusovih, jer bi ciklon u svom prednjem delu uslovljavao južna strujanja i priliv tople vazdušne mase do i preko našeg područja.

-U petak suvo. Za vikend pretežno sunčano i toplije, uz maksimalne temperature oko prosečnih vrednosti za početak oktobra i to uglavnom od 19 do 23 stepena – istakao je Đorđe Đurić.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments