Stoni tenis na otvorenom od danas na Žitnom trgu

       

U okviru projekta koji realizuje Stonoteniski klub “Novi Sad“, putem konkursa “Zajednici zajedno” kompanije NIS, na deset lokacija u Novom Sadu biće postavljeni stolovi za stoni tenis koje će građani moći besplatno da koriste.

Promociji projekta “Stoni tenis u prirodi“ na teritoriji Mesne zajednice “Žitni trg“ gde je postavljen prvi sto prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji se zahvalio kompaniji NIS na društvenoj odgovornosti i prisutnima iz Stonoteniskog kluba 2Novi Sad“ na inicijativi i realizaciji projekta.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad od danas bogatiji za nove sadržaje koji doprinose animaciji naših sugrađana i usmeravanju, pre svega dece i omladine na sport i druženje. Veoma mi je drago što sto pored kojeg se nalazimo nosi ime naše drage i uspešne sugrađanke Borislave Perić-Ranković koja pored toga što pronosi ime Novog Sada svetom, predstavlja najbolji uzor mladima i pokazuje da snagom, voljom i vrednim radom mogu da se postignu veliki rezultati”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao.

Predsednik Stonoteniskog kluba “Novi Sad“ Dan Fracile istakao je da svaka sportska organizacija pored svojih dostignuća ima i društvenu odgovornost i obavezu i prema okruženju u kojem se nalazi.

“Mi smo na ovaj način želeli da se odužimo građanima Novog Sada za podršku koju nam kontinuirano pružaju. Zahvaljujem se Gradu, Kompaniji NIS i svima koji su nam pomogli da ovu ideju sprovedemo u delo, a u projekat smo uključili i građane koji su glasali za lokacije na kojima će biti postavljeni stolovi. Za dve nedelje, prikupili smo 10 hiljada glasova na osnovu kojih smo odabrali deset lokacija”, rekao je Dan Fracile.

Proslavljena stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković je naglasila da joj je velika čast što sto nosi njeno ime i izrazila nadu da će veliki broj Novosađana iskoristiti mogućnost, igrati stoni tenis u prirodi i družiti se, jer taj sport mora da se igra u paru.

U narednim danima biće postavljeno još devet ovakvih stolova, u različitim delovima Novog Sada, odnosno na teritorijama mesnih zajednica: Klisa, Omladinski pokret, Detelinara, Gavrilo Princip, Bistrica, Telep, Liman III, Dunav i Liman I.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: