Foto: Facebook(privatna arhiva)

Poslednji događaj koji se odigrao u noći između četvrtka i petka u Novom Sadu samo je jedan u nizu slučajeva nasilja nad ženama koji su se završili tragično.

Krvavi niz ubistava žena nije zaustavljen ni u 2018. godini. 

Podsetimo, Zoran Grahovac (46) sumnjiči se da je svoju suprugu Marijanu Grahovac (40) gurnuo sa mosta Slobode u Dunav 23. februara oko 1 čas iza ponoći. On je nakon toga pozvao policiju i prijavio navodno samoubistvo supruge.

Ljubomora kao motiv ?

Policija je istragom došla do indicija koje Zorana terete za ubistvo supruge saznaje nsuzivo.rs iz tužilaštva. Kako prenose mediji motiv je navodno ljubomora.

Oboje prosvetni radnici

Marijana predavala likovno osnovcima

Marijana je bila nastavnica likovne kulture u Osnovnoj školi Miroslav Mika Antić u Futogu, a učenici i zaposleni za nju imaju samo reči hvale, što pokazuju i stihovi koje su njeni đaci objavili na društvenim mrežama. Ona je poreklom iz Vršca a završila je srednju školu za dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu.

Pogledajte potresne poruke i stihove Marijaninih učenika:

Zoran profesor u srednjoj školi

Nezvanično i osumnjičeni Zoran takođe je radio u prosveti, a bio je zaposlen u Srednjoj Mašinskoj školi kao profesor na stručnim predmetima. Do sada nije osuđivan.

Marijana i Zoran imaju ćerku Sofiju koja ide u peti razred osnovne škole, a živeli su na Novom naselju.

Pogledajte neka od Marijaninih umetničkih dela:

Marijana još nije pronađena

Za telom Marijane Grahovac se i dalje traga, a potraga je na kratko obustavljena  u petak uveče zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti. Pretražen je teren od samog mosta do ulaska u Sremske Karlovce, a u potrazi učestvuje specijalni ronilački tim žandarmerije zajedno sa pripadnicima novosadske policije

Vesna Stanojević: U 2017. godini ubijeno 29 žena

Kako je krajem decembra prošle godine za RTS izjavila koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević, u 2017. godini u Srbiji je u slučajevima porodičnog nasilja ubijeno 29 žena.

“Ovi brojevi nam šalju loše poruke. Od jula smo imali relativno miran period u kojem nije bilo smrtnih ishoda porodičnog nasilja, ali u zadnjih mesec dana dogodila su se ubistva koja su nas sve potresla. Bez obzira šta radimo, imamo opet tragične situacije, tri žene su ubijene, a dva muškarca izvršila samoubistvo”, rekla je Stanojevićeva za RTS.

Autor: nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
26/02/2018 02:01

želeo bih da iznesem svoj komentar na ovaj događaj,kao prvo novinari ne razumem čemu naslov sa “caps lok” “stop nasilju” ako se još zvanično ne zna šta se dogodilo između njih dvoje,Zoran Grahovac je meni bio razredni starešina 2 godine,o tom čoveku iskreno mogu imati samo reči hvale,jedan od najkorektniji ljudi koje sam ikada upoznao,uvek je bio kratak i jasan,jedan veoma inteligentan,kulturan i načitan čovek.Ne znam šta mu bi te večeri i šta se desilo ,ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da on nije nju bacio

Aleksandra
01/03/2018 14:09
Reply to  Aleksandar

Aleksandre, zar nije nasilje “tuci zenu” po tebi je samo utiti zenu nasilje. E moj Aco, kakav profesor, takav djak.